In tegenstelling tot Midden-Amerikaanse zijn Zuid-Amerikaanse restaurants wél vertegenwoordigd in het stadscentrum van Luik. Je hebt warempel zelfs keuze. Zin in een stijlvol diner in een trendy setting? Of toch liever wat snel Zuid-Amerikaans streetfood? Of toch maar dat kitcherige jungle-decor, voorzien van Inca-beelden en Peruviaanse panfluitmuziek (live!).  Hier een paar opties:

  • Sava:  hip restaurant waar liefhebbers van Zuid-Amerikaanse steak, smaakvolle latino-tapas  en voortreffelijke Argentijnse huiswijn hun hart kunnen ophalen. Liever  een salade of toch maar een pizza? Ook dat is mogelijk, maar dan wel met Zuid-Amerikaans sentiment!
  • Atahualpa: Een trekpleister voor iedereen die zich in een avondje in de Zuid-Amerikaanse wildernis wilt wanen. Het lijkt een beetje op Latino Disneyland (jungle en inca-afbeeldingen inclusief) en dat is natuurlijk wel zo grappig. Het eten is er prima te versmaden en de rekening prima te verteren.
  • Encontro Brasileiro: we kunnen er heel kort over zijn; we kennen het restaurant alleen van naam, van voorbijlopen. Het ligt niet op een heel strategische plaats, het maakt geen reclame en we kennen eigenlijk niemand die er is geweest, toch bestaat het al heel lang. Dat zegt natuurlijk ABSOLUUT niks over de toko, maar meer over ons zelf.  Gaan jullie of gaan wij als eerst?
  • Café Brasil zoals de naam al doet vermoeden hebben we het hier niet over een restaurant, maar een café. En niet zomaar een café, maar een heel hip en smaakvol ingericht geval in Rue Roture, het bekende uitgaanstraatje van Outremeuse. Lekkere cocktails!