Natuurlijk hebben we bij de informatie die we op onze website hebben neergeknald (en dan met name die over geschiedkundige onderwerpen) gebruik gemaakt van externe bronnen.

We hebben ons bij het schrijven van een (geschiedkundig) onderwerp nooit tot een enkele bron beperkt, maar meerdere gebruikt en geverifieerd, in hoeverre dat mogelijk was.

De volgende (Luikse) websites zijn een enorme steun geweest in onze zoektocht naar informatie:

  • https://histoiresdeliege.wordpress.com/: site van Claude Warzée, Liege-kenner bij uitstek. Bomvol informatie over de verschillende buurten, pleinen, kerken, evenementen, met vergelijkend beeldmateriaal (vroeger en nu).
  • www.chokier.com, enorme schat aan gedetailleerde, specifieke informatie over de geschiedenis van de stad Luik, veel informatie over minder bekende onderwerpen (Legia, kerken, theaters)
  • www.fabrice-muller.be: wederom een uitstekende site met veel informatie over historische plekken, gebeurtenissen, cultureeel erfgoed.
  • www.liege.be et www.visitezliege.be : voor actuele (toeristische) informatie over de stad
  • Wikipedia hebben we als hulpbron vaker geraadpleegd, als eerste opstapje voor globale ‘informatie’ over een onderwerp.

Buiten de gevestigde nieuwsmedia en de site van de gemeente, is vooral Today in Liège een belangrijke bron voor actuele informatie over de stad

Verder hebben we een aantal specifieke sites bezocht voor specifieke onderwerpen; Soms hebben we deze al genoemd bij het desbetreffende onderwerp (bijvoorbeeld bij het onderwerp over Stolpersteine), soms ook niet. Het betreft onder meer:

Ook komt een heleboel, het grootste deel van de informatie rechtstreeks van het beschreven instituut (bv de opera, Botanische serres), organisatie (la nocturne, microfestival), bedrijf (brouwerijen, winkels, horeca). We hebben geprobeerd de websites van al deze bedrijven te linken op onze site.

Ook komt er heel wat inspiratie en soms informatie (op alle fronten) van gesprekken met mensen die net zo dol zijn op de stad als wij.

Daarnaast, en dat is last but zeker not least vormen onze eigen bezoeken, ervaringen bij en aan de diverse bedrijven, instellingen, locaties een vanzelfsprekende bron van (soms subjectieve) informatie.

Voor wat betreft de gebruikte afbeeldingen:

  • een groot deel bestaat uit eigen afbeeldingen
  • een deel bestaat uit afbeeldingen van een fotodatabase
  • een deel bestaat uit afbeeldingen van de diverse bedrijven op de website (en waarvan wij goedkeuring hebben gekregen het beeldmateriaal te gebruiken).