header image
standard-title uitgaan

uitgaan

Over het Luikse nachtleven zouden we eigenlijk heel kort kunnen zijn: het bruist! Of je nu van opera-voorstellingen houdt, zweert bij vergane underground-kelders of juist een trendy cocktailbar verkiest, er lijkt wel wat te doen in de Luikse uitgaans-scene. Het allermooiste is wel dat de stad geen sluitingstijden kent. Je kunt er 24 uur per dag op stap en dat zeven dagen per week!!!

Is het een droom? Een te groene oase? Een vreemde fantasie? Nee, het is pure werkelijkheid, je kunt in Luik ECHT altijd op stap…..

Hieronder wat algemene tips en wetenswaardigheden. Daarna belichten we een aantal facetten nog nader toe.

  • Dé (studenten-)uitgaansbuurt in Luik heet Le Carré. Het is een stadsdeel vlak bij Place de la Cathedrale, vol steegjes gevuld met bars, bars en nog eens bars. Iedere nacht tot ’s ochtends geopend. Vooral in de weekenden is het vaak over koppen lopen. Grote verscheidenheid aan horeca.
  • Naast clubs en kroegen zijn er ook altijd genoeg nachtwinkels en eetgelegenheden tot ’s ochtends open. In Rue Pont d’ Avroy ligt zelfs een volwaardig restaurant dat 24 uur per dag open is.
  • Mocht je een grote discotheek zoeken in of nabij het centrum moeten we je echter teleurstellen, die is er niet. We verwijzen je weer door naar het stadsdeel Carré, wat soms wel wat op een grote openluchtdiscotheek lijkt.
  • Sommige mensen vragen zich wel eens af of Luik een gevaarlijke stad is en dan met name na zonsondergang. Zelf hebben we niet het gevoel dat het hier akeliger is dan wat voor andere stad dan ook. Als je de donkere steegjes en beroemde achterbuurten vermijdt, zou je het er levend vanaf moeten kunnen brengen. Ons lukt het al tig jaar zonder verdedigingsmiddelen als zwarte karatebanden, overdreven spierbundels of massavernietigingswapens.

Goed, dit alles gezegd hebben, gaan we nog wat hoofdstukjes wijden aan een paar aparte facetten van het Luikse uitgaansleven:

3 x klasse tips

Geen zin in dreunende beats of pittig gitaargerammel? Geen probleem, Luik heeft natuurlijk wel meer te bieden dan dat… Hieronder een drietal klasse tips:

  • Opéra Royal de Wallonie-Liège : Het stijlvolle, neoklassieke gebouw uit 1820 biedt onderdak aan zo’n 1040 bezoekers en behoort tot de belangrijkste opera’s van Belgie. Naast het bewonderen van grote klinkende producties, kun je er ook terecht voor thema-avonden, familiebrunches én pyjamaparty’s.
  • Théatre de Liège (schouwburg): Hét Luikse theater heeft sinds 2013 een vaste stek in een mooi optrekje tegenover de stadsuniversiteit. Verschillende stijlen smelten er samen. Veel aandacht voor moderne dans, theater, conferences maar ook exposities en themavonden. Leuk café ook…
  • OPRL: De prachtige zaal van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège is een begrip in de Luikse binnenstad. Naast kamer-, wereld- en pianomuziek staan er ook met regelmaat thematische, moderne voorstellingen in het veelzijdige programmaboekje vermeld. Vrijwel eens per maand kun je er op woensdagmiddag gratis en in stijl een kamer-concert bijwonen.