Supercheap drinken

Supercheap drinken

Helaas stroomt de Luikse ‘Peket’ jenever nog niet uit de fonteinen op Place du marché. Koffie en bier kun je evenmin uit de fontein drinken. Toch hebben we wel een paar tips om voor een vriendenprijsje goedkoop je dorst te lessen:

  • Laten we beginnen met drinkwater. Op sommige pleintjes en parken kun je het gratis en zonder limiet tappen, daar is het tenslotte voor. Een lijst met de exacte locaties is helaas onvindbaar.
  • Als je eenmaal aan het consumeren bent geslagen op een terras, kun je naast je consumptie altijd kraanwater vragen. Men is verplicht je dit gratis te geven, het gebeurt echter lang niet altijd.
  • Geen geld voor een middag doorzakken op een zonovergoten terras? No problema, doe datgene wat een groot deel van de plaatselijke bevolking doet… Hol naar de kortstbijzijnde supermarkt, haal je drankjes in blik- of flesvorm en vlij neer in een van de vele stadsparken. Ambiance verzekerd (tijdens warme zomerdagen dan…). Bij de Delhaize aan Place St. Lambert vind je een groot assortiment gekoelde dranken, maar ook in de diverse buurtwinkels rondom de supergoedkoopdrinkenparken is het aanbod ruim voldoende.
  • Als het te koud is voor een middag in het park en je toch zin hebt in goedkoop drinken raden we je aan alle pleinen met grote terrassen vooral te vermijden, daar zijn de consumpties het duurst.
  • De prijzen dalen naarmate je je meer concentreert op de bruine cafés in de kleine zijstraatjes van het centrum. Ook de alternatieve uitgaansgelegenheden én de exotische Afrikaanse bars (bijvoorbeeld om en nabij Rue du Pont), zijn vaak een goede optie.
  • Koffie kun je ‘s morgens vaak voor welgeteld 1 euro scoren in de café’s in de binnenstad (op diverse stoepborden wordt dit aangeprezen). Een superleuk adresje waar dit de hele dag kan, is in het moderne theatercafé van het Luikse Theatergebouw. Je moet dan wel aan de bar gaan zitten. Dat is geen straf, maar dubbel zo leuk; de mensen zijn er helemaal top!
  • Verder is er natuurlijk nog het Happy Hour in sommige kroegen. De fijnste is wellicht die van het Cupper Café  die op wisselende momenten (lees: hele gunstige momenten en heel vaak en heel lang) bier en sterke drank voor de helft van de prijs schenkt!