header image
standard-title super lowbudget :-)

super lowbudget :-)

Net wat te uitbundig gaan winkelen en nu geen geld meer over om uitgebreid te gaan uiteten? Beroofd tijdens het bezoeken van leipe achterbuurten in de nachtelijke uurtjes? Of gewoonweg een chronisch geldtekort (iets waar we prima over kunnen meepraten)? Geen probleem, als heuse ervaringsdeskundigen hebben we door de jaren heen een aardige database van leuke dingen opgebouwd die heel weinig, vrijwel niks of echt niks kosten. Tips voor iedereen met een kleine beurs dus!

Goedkope (tweedehands)winkels en horecagelegenheden hebben we apart gebundeld (je vind ze onderaan deze pagina), algemenere tips gaan we hier proberen op te sommen….

Museum bezoeken?
 • De meeste musea -waaronder vrijwel alle grote jongens- zijn de eerste zondag van de maand geheel gratis te bezoeken! Het MADmusée is altijd entreevrij.
 • Luik kent daarnaast ook een paar hoogaangeschreven galerieën, die regelmatig werk van bekende artiesten tentoonstellen (bv Galerie Liehrmann) Het fijne is dat je er zo naar binnen kunt lopen!
Filmpje kijken?
 • Bij cinema Sauveniere vertonen ze iedere zaterdagavond gedurende juli en augustus een cult-film op de binnenplaats. Entree: nul eurootjes
 • Als je meer dan twee keer per jaar in Luik naar de bios wilt, raden we je eveneens filmimperium Sauveniere/Grignoux aan. Voor een paar euro heb je een lidmaatschapskaart, en krijg je korting op de normale entreeprijs (de normale prijs bedraagt 7 euro, ook niet veel trouwens…)
Terrasje pikken?
 • In de zomer vind je midden in de binnenstad een aantal kleurrijke terrasjes, waar je ‘gratis’ kunt zitten, genietend van je eigen drankjes en hapjes. Een geweldig leuk initiatief. Meer info vind je hier.
Concert bezoeken? 
 • Genoeg free festivals en feestjes waar muziek uit komt. We hebben een flink pak opgesomd onder evenementen.
 • Verder zijn er genoeg concertzalen waar de entree vaak heel laag is of zelfs gratis, een aantal daarvan vind je onder ‘nightlife‘.
 • Wil je zelf muzikaal doen? Dan kun je iedere donderdagavond bij de Jam-Sessions in Le Garage terecht.
Bakje koffie?
 • Een groot aantal cafés in de binnenstad biedt ’s morgens (een enkele zelfs de hele dag) koffie aan voor de gereduceerde prijs van welgeteld 1 euro! En ja, het is gewone koffie, en ja, suiker, melk en een koekje zijn inclusief… Je kunt meestal niet om deze koffie-actie heen; desbetreffende café’s promoten de actie groots op hun stoepborden.
Een verloren uurtje/dagdeel?
 • Wat te denken van een gezellige stadswandeling? Bij de toeristische dienst kun je terecht voor allerhande tips. Wil je van de geijkte paden af, dan kun je hier onze alternatieve wandeltips lezen…
 • Zeker de moeite waard om te bezichtigen, is het indrukwekkende centraal station ‘guillemins’.
 • Op de juiste tijd op de juiste plaats? Bezoek eens een andere markt dan de Luikse, zie markten.
 • Weer eens wat anders… wat dacht je van een middagje schaatsen? Voor nog geen tien euro (inclusief schaatsen) kun je de hele middag het ijs van de Olympische schaatsbaan onveilig maken.
 • Lekker in een stadspark luieren is natuurlijk ook een optie. Als je naar  Jardin Botanique gaat, kun je bij het Maison de l’Environnement aldaar een plattegrond halen waarop iedere boom en struik in het park staat beschreven.
Een leuk bloemetje of plantje scoren?
 • Luik kent een kleine ‘bloemenmarkt’, alwaar dagelijks leuke boeketten worden aangeboden voor een eveneens leuke prijs. De kraampjes -de ene dag meer dan de andere- bevinden zich midden op de Place de La Republique Française.
Goedkoop boodschappen doen?

Levensmiddelen zijn in het algemeen net iets duurder in Belgie dan in Nederland, dat merk je als je boodschappen doet. Je zou proletarisch kunnen winkelen, maar ja, dat is nu ook weer niet de bedoeling… Wat tips:

 • als je rond 14u naar de Luikse markt gaat worden groenten en fruit vaak aan dumpprijzen verkocht (per kist).
 • L’Epicerie du Nord of l’Entre-pot zijn niet de goedkoopste winkels, MAAR verkopen vrijwel al hun levensmiddelen per stuk of per gewicht. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen, je koopt echt alleen wat je nodig hebt, geen gram meer.
 • Als je specifieke exotische ingredienten nodig hebt kun je die beter in een van de vele gespecialiseerde buitenlandse kruidenierswinkels kopen dan in de supermarkt. Er liggen er nogal wat in en om het centrum.
Parkeren
 • voor noppes parkeren is ‘a piece of cake’ in Luik. Okay, in het hypercentrum betaal je, maar nét daarbuiten -en dan bedoelen we op nog geen vijf minuten loopafstand, soms nog niet eens- kom je bijna geen parkeermeters meer tegen (bijvoorbeeld op Outremeuse of in de stadsbuurt Saint-Léonard).

 

Laden…
Waals voor beginnners

Waals voor Beginners

Stond het leren van de Waalse taal altijd al bovenaan je bucket-list? Komt dat even goed uit... Liegetown heeft een heuse cursus Waals van de Straat ontwikkeld. Klik hieronder voor een voorbeeldje, of op het plaatje om toegang te krijgen tot het volledige lesmateriaal.