Summer In The City

summer in the city 3Zonovergoten stadsboulevards. Lome terrassen in de nog lomere middagzon wachtend op de verkoelende drukte in de avonduren. Spelende kinderen bij verfrissende stadsfonteinen. De geur van exotische zomerse kost dansend door de kleine steegjes van de historische buurt.

Het is zomer in de stad!

Alhoewel veel mensen de stad ontvluchten is er juist nu zoveel leuks, feestelijks te doen, er is zoveel meer dan beton en asfalt…sterker nog, de stad kent een heuse opleving aan groen, heel  veel groen. Tuurlijk kunnen we hier niet alle mogelijkheden voor een schaduwrijk middagje Summer in the City neerzetten, maar we hebben wel wat originele ideetjes die zeker de moeite waard zijn.

Net buiten het stadscentrum ligt het Chartreuse Park, wat meer weg heeft van een bos dan van een park. Wat de plek zo bijzonder maakt is dat ze de ruines van een fort  herbergt, en je  overal overwoekerde muren, geheime gangen en mysterieuze bouwwerken aantreft in het bos.
Heel leuk om een middagje door te brengen, ook al is het even klimmen geblazen voordat je er bent (het park ligt op een fikse heuvel).

barthbreiwerk2a Zin in een stukje platteland ‘midden’ in de stad op te snuiven? De stilte te proeven van groene velden, oude fruitbomen en mekkende schapen? Het achtste wereldwonder heet ‘La Ferme Fabry’, naar de boerderij die ooit op deze groene zee van puur natuur stond. De velden zijn omgeven door bos, park en ruines die getuigen van interessante stukjes Luikse geschiedenis, en dat op enkele wandelminuten van het Luikse stadscentrum!
La Ferme Fabry bevindt zich vlakbij de Citadelle, je kunt er op verschillende manieren komen, bijvoorbeeld via de Luikse trappen (bovenaan rechts aanhouden, bovenaan bij het oorlogsmonument weer rechts, langs de Citadelle, en direct na het voetbalveldje weer rechts.

Leuk voor een romantisch en verkoelend middagje aan het water is een bezoek aan Parc de la Boverie. Wil je genieten van kabbelend water en rust, ga dan vooral naar terras van het botenhuisje (is van de roeivereniging) helemaal aan het eind van het park, dat is ook voor menig Luikenaar Terra Incognito. Vrijwel iedere dag geopend.

Door de weeks is het overdag ook heerlijk vertoeven bij de serres van Jardin Botanique, alwaar je bij  Le Péristyle kunt genieten van een heerlijk kopje koffie omgeven door exotische planten, bomen en alleraardigste mensen.

Tuurlijk zijn er nog 101 andere mogelijkheden, maar daarover vertellen we een volgende zomer meer…. Enjoy the sun!