header image
standard-title sport

sport

Loop je rond met een onterecht schuldgevoel na bergen frites of Luikse balletjes naar binnen te hebben gewerkt? Nergens voor nodig. We hebben tenslotte de remedie: sport! Je raakt al snel van je overtollige ballast af als je een paar keer de Luikse trappen op en af rent natuurlijk, maar er is meer. En zeker ook minder barbaars.

Zoals iedere stad kent ook Luik 101 mogelijkheden om je overdosis energie kwijt te raken. We gaan er een paar uitlichten en een heleboel (wegens plaatsgebrek of eenvoudige desinteresse) niet. Mocht je desondanks toch willen weten waar een ongenoemde sport zoals cricket of worstelen wordt beoefend, schroom niet ons te contacteren!

Klik op de foto’s voor meer informatie!

Wist je dat….

…de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik voor het eerst gereden werd in 1892. De Luikenaar Léon Houa won de eerste drie edities. Je kunt de gedenksteen aan zijn geboortehuis in Rue du Pont nog steeds bewonderen. Die Léon was trouwens wel een puike gast. In 1902 ging hij voor de fun een duel ‘fiets tegen paard’ aan in het voormalige vélodrome van Parc de la Boverie. Zijn tegenstander was niemand minder dan… Buffalo Bill! Wie er uiteindelijk gewonnen heeft? Dat zoeken we nog voor je uit… Hoe dan ook ruilde Léon zijn fiets begin twintigste eeuw voorgoed in voor l’automobile en begon een tweede carrière als autocoureur. Uiteindelijk werd deze switch hem fataal: hij raakte dodelijk gewond tijdens een ongeluk in 1918.