Sava Nature’s Cuisine

Een beetje weggestopt in een uithoek van Place St Etienne, geeft de voorgevel van restaurant SAVA weinig prijs van haar werkelijke karakter. Niks bijzonders, zou je wellicht al snel denken bij het voorbij lopen, maar schijn bedriegt.

Achter de bescheiden buitenmuur bevindt zich een grote en lichte hal. Het is een oude tramloods  welke vrij recent is omgetoverd tot een modern zuidelijk Zuid-Amerikaans restaurant. Sava’s specialiteit is biefstuk en lam. Daarnaast heeft zij meer dan voldoende andere exotische gerechten op de kaart staan om zelfs de vegetarische bezoeker blij te maken.  En blij worden we hier. De kleurrijke en exotische gerechten die in de open keuken bereid worden, blijken prima in evenwicht te zijn met de bijzondere industriele vormgeving van de ruimte zelf. 

Handig is dat de menukaart dusdanig is opgebouwd dat zowel mensen met een groot alsook met een klein budget hier hun draai kunnen vinden. Enige nadeel is wel dat je apart betaalt voor sommige sauzen en bijgerechten waarvan je verwacht dat deze al bij je gerecht horen.

Voor de rest niks dan lof. Zeker niet in de laatste plaats voor hun heerlijke huiswijn, afkomstig van eigen stokken uit Argentinie.

 SAVA, Rue Saint Dénis 4-6, Liège. Tel: +32 4331 9330.