De straat Rue Souverain Pont bevindt zich midden in het moderne stadscentrum. toch heeft ze het intieme behouden van een eeuwenoud straatje ver weg van alle drukte.

Een aantal jaren geleden een ruige buurt  in het Luikse uitgaansleven, vervolgens een verpauperde donkere steeg  en nu een volledig opgeknapt winkelstraatje. Hier geen winkelketens, maar een paar met smaak ingerichte winkels en eetgelegenheden. De geschikte plek om op zoek te gaan naar originele cadeautjes, regionale producten of hippe kleding. Strijk na het winkelen gerust neer in een van de vele eettentjes.

Een kleine selectie;

  • Wattitude, een leuke hebbedingen-winkel vol met regionaal vervaardigde snuisterijen. Van leuke handtassen (gemaakt door Luikse ontwerpers) tot mooie boeken over Waalse architectuur en van plaatselijk gebrouwen gerstensap tot hemelse chocolade.
  • Divintage, dé winkel voor vintagekleding in Luik. Buiten een uitgebreid aanbod, een zeer complete website en aardig personeel, zijn ook de ‘uitverkoop-avonden’ het noemen waard. Dat zijn de avonden dat Divintage haar poorten openhoudt en je gewapend met een glas wijn je slag kunt slaan.
  • Koxinels, het adres voor alles wat met handwerken te maken heeft. Hier kun je terecht voor je brei-, haak-, naai- en borduurmateriaal. Ook kun je deelnemen aan diverse handwerk-workshops en creatieve onderonsjes.
  • Le Chapeau d’or: gespecialiseerd in het maken van…..hoeden! Geweldig dat ze nog bestaan, echte hoedenwinkels. Okay, je moet ervoor in je buidel tasten, maar dan heb je ook wel wat bijzonders. En ach ja, anders is de etalage bekijken ook al de moeite waard.

Voor wat betreft de eettentjes; er is voor ieder wel wat wils, hier een paar links:

  • Atahualpa; Latijns-Amerikaans restaurant, op vrijdag en zaterdag live-muziek
  • Mandibule En Roue Libre: eigentijds restaurant met wekelijks andere gerechten (seizoensgebonden).
  • De meningen verschillen nogal over dit eenvoudige Griekse eettentje, maar Chez Tasso, blijft toch een klassieker.
  • Mocht je een luxere Griekse variant verkiezen, zou je naar la fontaine d’Athena kunnen gaan.
  • Voor een ‘anders-dan-anders’ durum- en pitabeleving raden we je van harte Chez Murat aan. Het is een leuk eettentje waar kraakvers voedsel al decennia met liefde wordt bereid.