Rue des Mineurs

IMG_20160829_140742Rue des Mineurs, een heel kort straatje direct aan Place du Marché, heeft afgelopen jaren een make-over ondergaan. Jarenlang was ze enkel een verbinding tussen de historische straten En Hors-Chateau en Féronstrée. Nu is ze een doel an sich geworden! Er liggen tal van originele winkeltjes in en vooral ook nabij het straatje. Je vind er van alles. Van Russische matrioshka-poppen tot Belgische pralines, van kleurrijke jonge kleding tot vergeten tweedehandsboeken, de veelzijdigheid kent geen grenzen. Een kleine greep:
 • govegRue de Maroseyka (Rue des Mineurs 21): prachtige Russische sjaals, matriochka-poppen en Fabergé geinspireerde eieren. Je komt ogen te kort in dit alleraardigst Russisch winkeltje.
 • Une Gaufrette Saperlipopette (Rue des Mineurs 7 en 20): Lekkere zoetigheid aan één kant van de straat, geweldig brood aan de andere kant… De etalages van Une Gaufrette Saperlipopette alleen al zijn om op te vreten…
 • Stoffig origineel antiek in een even stoffig gebouw: tussen Rue de Maroseyka en La Chocolateria vind je een kleine winkelgalerij uit lang vervlogen tijden. Opgepoetst antiek vind je ertegenover, bij Grenier de Walesa.
 • La Chocolateria: hier kun je terecht voor (h)eerlijke chocolade met respect voor mens en natuur. Hier wordt niet alleen chocolade verkocht en gegeten, maar voornamelijk ook gedronken. Een gezellige, kleurrijke chocolade-bar, ideaal als tussenstop tijdens het wandelen of winkelen.
 • Kuca/spécialités Polonaisespoolsewinkel (En Hors-Chateau 4): Poolse kruidenier met een fijn assortiment typische etenswaren (ook kant-en-klaar) én een fijne verzameling Poolse vodka’s.
 • Bouquinerie Michel Garweg (En Hors-Chateau 16): Van Balzak tot Simenon, van vergeelde pamfletten tot verkreukte ridderromannetjes. Deze tweedehandsboekhandel is van boven tot onder volgestapeld met allerlei leuke curiositeiten.
 • L’Autre Monde: een spellenwinkel waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende bord- en kaartspellen, alsook bijbehorende gadgets.
 • Goveg (En Hors-Chateau 14): geen saaie wortelsap-toko, maar een moderne veganistische winkel. Hier vind je een zeer uitgebreid assortiment diervriendelijke levensmiddelen en andersoortige producten zoals kleding, boeken en cosmetica-producten.
 • Schumacker Dénicheur (Rue du Palais 9): alles wat je op een broccante aantreft, maar dan op een vaste stek en overdekt. Loop zeker eens binnen bij deze gezellige antiekwinkel aan Rue du Palais.
 • Chez Dolcis (le Temps des Cerises): Ambachtelijke, sympathieke bakkerij achter het paleis, die ook workshops en andersoortige activiteiten organiseert. In het weekend kun je er -voor een prikkie- ontbijten.
 • Nat Dreadlocks: een kapsalon gespecialiseerd in…. dreadlocks! Hier geen saaie koppies, maar inventieve dreadlock-kapsels voor en van creatieve geesten. Alleen al leuk voor de foto’s in de etalage!
 • Entrepot: een hele mooie winkel met een zeer uitgebreid assortiment biologisch verantwoorde levensmiddelen. Alles (tot en met de wijn en shampoo toe) is als bulk te koop, waardoor je nooit meer dan nodig koopt.