Reflektor

Iedere stad met een beetje ballen (m/v) heeft natuurlijk een eigen concertzaal. Een plek voor rock- en popconcerten, minifestivals en dance-evenementen. Zo ook Luik. Okay, wellicht is Reflektor wat te klein voor sterren als Beyonce of The Stones, maar voor de rest is er absoluut niets mis met de zaal of de programmering. Er treden vooral veel (jonge) Belgische bands en artiesten op die op festivals en in het clubcircuit circuleren. Klinkende Belgische namen als Kid Noize, Angele en The Magicien zorgen er voor uitverkochte avonden. Daarnaast staan er ook met regelmaat internationale groepen op het programma. Zo waren The Lemonheads en The Nits er onlangs nog te gast.

De akoestiek is er ronduit geweldig. Waar je ook staat in de toch vrij intieme zaal of op het balkon, het geluid is er subliem. Zelfs in de aangrenzende bar klinkt alles prima. Verdere pluspunten zijn de eveneens goeie belichting, de barbediening (consumpties à 2,50 €), de kluisjes in de kelder en de gratis toiletten. Die laatsten zijn trouwens niet om naar huis over te schrijven. Maar ja, das ook wel weer rock ’n roll.

Handig is dat ons concertpodium zich midden in de stad bevindt. Mocht je na een avondje live-geweld nog zin hebben om door te zakken, zijn de mogelijkheden oneindig (uitgaansbuurt Carré ligt om de hoek).

Adres: Pl. Xavier-Neujean 24
Website