header image
standard-title rariteiten

rariteiten

Over rariteiten gesproken… Wat te denken van een bezopen mascotte (Tchantches) als volksheld van Luik? Hij heeft een eigen museum, theater en zelfs restaurant. Iedere zichzelf respecterende Luikenaar kent zijn geschiedenis, en de toeristische dienst vertelt je er graag meer over. Zo kent ook de geschiedenis van de Luikse markt weinig geheimen meer. Wat zoekwerk op internet verricht al snel wonderen.

Maarre, what about die duistere gifmengster, de mysterieuze keizer, de dansende gebouwen uit lang vervlogen tijden? What about die sierlijke brug in het Zuiden? Die vreemde maquette over postkoetsen? Her en der door stad verspreid vind je stille getuigen van mysterieuze puzzelstukjes geschiedenis die door de tijd vergeten zijn. Of worden ze wellicht angstvallig verborgen gehouden voor de nietsvermoedende toerist? Niet alles was tenslotte beter in het verleden.
Mocht je op zoek willen naar een stukje van dat onbekende Luik, naar tastbare herinneringen aan vergeten verhalen van weleer, wordt het hoog tijd om in ons lijstje ‘rariteiten’ te duiken. Het is een bonte verzameling verhalen en locaties uit een in mist gehuld verleden.