La Pizzeria

Het is bijna een zeldzaamheid geworden in onze contreien, de klassieke Napolitaanse pizza. We hebben het over eentje met flinterdunne bodem, sober, maar met veel smaak belegd. De pizza dus als lichte maaltijd en niet als bakstenen hoofdgerecht. Het geweldige nieuws is dat we een uitstekend en (nog) vrij onbekend adresje bij ons in de buurt hebben gevonden, waar ze nog gemaakt worden.  De toko heet heel eenvoudig La Pizzeria. Ze maken er pizza’s met liefde en verkopen ze voor zeer licht verteerbare prijzen.

Of je nu een Margherita neemt of een Calzone, iedere pizza heeft dezelfde prijs. Je betaalt vijf vriendelijke euro’s als je hem afhaalt, zes euro als je hem terplekke verorbert. Niet onbelangrijk is ook dat je er voor een paar euro meer al een flesje wijn bij hebt.Naast pizza’s kun je er trouwens ook terecht voor lasagne en diverse panini.

We vinden ‘La Pizzeria’ sympathiek en zondermeer een ‘coup de coeur’ , zoals de Franstaligen dat noemen, een  soort persoonlijke aanrader (hartenveroveraar).

  • website
  • Adres: Rue Crève-Coeur 3, Luik (quartier historique, vlakbij de Saint-Barthélemy kerk). Tel: 04-2220566
  • Zomertip: haal je pizza af en verorber hem in het nabijgelegen grasveld van de Esplanade Saint-Léonard!