header image
standard-title parken

parken

Als je langs de Maas door Luik rijdt, op weg naar een of andere tropische vakantiebestemming zou je allerminst verwachten dat er zich achter de muur van betonnen gebouwen een fijn stadscentrum ligt met diverse parken en groenplaatsen. Ze worden meestal prima onderhouden en vormen daardoor een prima uitvalsbasis voor middagje chillen onder de Luikse zomerzon.

Het zou een beetje te ver gaan om hier ieder plukje gras te gaan beschrijven, we hebben ons beperkt tot enkele parken in en nabij de binnenstad (scroll over foto’s):

Eveneens een bezoekje waard zijn het park bij de Citadel, alsook Le Bois des Carmélites (bij Esplanade St. Léonard). Buiten het centrum zelf bevindt zich La Chartreuse, een prachtig stukje bos/park. Het herbergt ruines van een fort, later tot kazerne omgebouwd.

Zelf groene vingers?

Dan zijn de botanische tuin (met meer dan 180 verschillende soorten groen) en bijbehorende serres vast een plekje voor jou. Eens per jaar, op 1 mei, wordt er ’s ochtends een geweldig leuke plantenmarkt georganiseerd, met naast planten, ook leuke tuindecoraties, versgebakken cake, koffie én live-muziek. Een plek waar plantenlievend Luik graag rondslentert. Aan het park grenst tevens een winkel met een ware schat aan informatie over de regionale flora en fauna, Maison de l’Environnement.