header image
standard-title Overnachten

Overnachten

Hotels

Wie zijn wij om je te vertellen in waar je lekker slaapt? We overnachten meestal gewoon in ons eigen bed (of crashen ergens spontaan). Hotelsites zoals die van booking.com of trivago weten veel beter waar welke overnachting beschikbaar is en voor hoeveel geld.

Mocht je toch iets van advies willen, hieronder een viertal onafhankelijke hotels, die ons qua ligging (midden in het centrum) en charme wel interessant lijken

B&B’s, apartementen….

Ook hier is het voorwerk natuurlijk allang voor ons verricht. Websites als AirBnb, Homeaway en Gites de Wallonie hebben databases vol slaapplekken bij particulieren. Hier toch nog wat vermeldingen (ook hier vanwege de ligging en het charme-gehalte)

 • Dormir en Altitude: iets hoger dan halverwege aan de wereldberoemde Luikse trappen
 • Chez Mamy: in een oud pand boven een sympathiek koffiezaakje, vlakbij de Luikse markt
 • B&B no 5: prijzige maar prachtige slaapplekken in het historische hart.

Goedkope alternatieven

We zijn lang op zoek geweest, maar vinden weinig écht goedkope hotels in het centrum van Luik, buiten wellicht Hotel Passerelle en Hotel les Acteurs (ons allebei niet echt bekend, laat ons gerust weten hoe het er was!). Gelukkig maar bestaan er nog wat alternatieven:

 • L’auberge de Jeunesse is de jeugdherberg van Luik. Gelegen in een oud pand (met binnenplaats) op Outremeuse.
 • Helaas is er geen camping in Luik. De kortstbijzijnde zijn in Esneux (Camping les Murets) en Wegimont  (Camping de Wégimont).
 • Als je echt weinig te makken hebt kun je natuurlijk altijd de site van couchsurfing raadplegen.
 • Mocht ook dat niet baten, kun je altijd een local proberen aan te klampen of aan de teak van een kroeg slapen.
 • Als je echt geen oplossing vindt raden we je aan niet onder de brug te gaan slapen ’s nachts. Blijf wakker en probeer overdag een uiltje te knappen in het park (goeie veiligheidstip van iemand zonder vast onderkomen)

Help, ik kan en wil helemaal niet slapen, wat nu???

Geen nood, er is in Luik altijd wel wat te doen. Altijd. Dus ook op bijvoorbeeld maandagochtend, drie uur. Hier drie wervelende ideetjes:

 • Le Brasilia: dit wereldberoemde restaurant is ALTIJD open. Je kunt er 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor een sfeervol diner. En nee, we hebben het niet over een veredelde snackbar maar een echt restaurant. Ze hebben een uitgebreide kaart en prima keuken, op welk uur van de dag/nacht je er ook binnen wandelt.
 • Basic-Fit Poincaré: juist geen zin om te eten, maar om lekker wat te gaan sporten midden in de nacht? Je zou rondjes kunnen gaan rennen langs de Maas, maar waarom de nachtelijke kou in, als je ook naar de fitnessclub kan? Basic-fit Poincaré, vlakbij Parc de la Boverie, is dag en nacht geopend.
 • Le Carré: in deze wervelende uitgaansbuurt zijn genoeg kroegen die de hele nacht open blijven. En ja, dan bedoelen we écht gewoon tot zeven uur ’s ochtends. Ook op doordeweekse dagen. Handig is dat er rond die tijd ook weer genoeg andere café’s opengaan, het is dus gewoon altijd feest.