header image
standard-title over ons

over ons

Wij zijn Rudy en Rivka, allebei al jaren woonachtig in het centrum van Luik.

Rudy is Waals en kent de stad al van kleins aan, Rivka is als Nederlandse zo’n vijftien jaar geleden naar Luik afgezakt en er blijven hangen.

Allebei vinden we het geweldig om in onze vrije tijd door de stad te dwalen, de geschiedenis, de cultuur en het sociale leven op te snuiven om het vervolgens te delen met onze vrienden en familie.

Door de jaren heen hebben we dan ook een heuse database in ons hoofd opgebouwd met allerlei bijzondere adresjes en plekken in de stad die –in onze ogen- vaak onderbelicht blijven in de standaard toeristische brochures en stadsgidsen. Niet altijd de best gepolijste toeristische trekpleisters, maar vaak de wat minder bezochte  -maar niet minder boeiende- plekken, soms zelfs alleen bij een enkele insider bekend.

Het zijn adresjes die meestal op veel bijval mogen rekenen bij de verraste (Nederlandse) vrienden en familie aan wie ze onthullen.“Goh, zo kenden we Luik helemaal niet”, horen we dan ook wel vaker.

Geïnspireerd door hun enthousiasme zijn we begonnen met het bouwen van een website met onze ‘Luikse tips’ en aanverwanten. Fijn is dat we op deze manier een goed excuus hebben om nog meer door de stad te dwalen, vaker het nachtleven in te duiken (research heet dat) en de 101 fritures in het centrum allemaal uit te proberen (ook weer research).

Het resultaat is deze site, die nog alles behalve volledig is. Er wordt nog heel hard aan gewerkt, doel is uiteindelijk een dynamische, up-to-date site te hebben met uit-agenda, weekend-tips en acties. Dat zal nog wel even duren, maar we werken eraan ;-).

Tot die tijd hopen we je wel al te boeien, met al datgene wat er wél al op staat! Mocht je tips of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Baguatelle!

Naast het onderhouden van een website, maken we ook nog sieraden. Kleurrijke oorbellen en ringen die gezien mogen worden. Neem snel een kijkje in onze galerij.

funky sieraden!