De Noord-Amerikaanse keuken bestaat uit wel wat dan New Yorkse Pizza of Texaanse spare-ribs zou je denken. Jazeker, de Luikse restaurants gaan vooral prat op de hamburgers van dit befaamde werelddeel. Toch vind je er ook andere culinaire hoogstandjes, zoals onion rings en zelfs Canadese poutine. Maar deze laatste wel alleen op de kerstmarkt….

  • Laten we onze culinaire reis dan ook beginnen in Canada, dat vertegenwoordigd wordt door Quebec-Café, in de gezellige buurt Saint-Gilles, net buiten het centrum.  Geen culinaire hoogstandjes, maar een rommelig ochtendcafé (tot 14u). Erg leuk op zaterdag, als de wekelijkse rommelmarkt voor de deur plaatsvindt.
  • Huggy’s bar 2:  wereldberoemd in heel Luik. Hét adres voor zelfgemaakte, lekkere hamburgers. Veelal gemaakt van eerlijke, lokale producten. Gelegen in een cosy pand midden in de 19e eeuwse gallerij Passage Lemonnier, eveneens een vestiging aan Boulevard d’Avroy
  • Hamburgers zijn sowieso alom vertegenwoordigd in het centrum, dus das niet zo moeilijk. De burgers van Miam Burger zijn erg gewild, de burgers van La Frite erg geliefd en goedkoop, die van Moya erg hip en die van van Green Burger geheel veganistisch!