Toegeven, eigenlijk behoort Mexico natuurlijk gewoon tot het Noorden. Om het hoofdstuk Midden-Amerikaanse restaurants wat inhoud te geven, hebben we Mexico echter hier maar onderverdeeld. Laten we meteen maar vermelden dat de midden-Amerikaanse keuken namelijk zwaar ondervertegenwoordigd is in Luik. How comes? Geen idee eigenlijk.  Terwijl de rest van de wereld taco’s en burrito’s verorbert alsof het Belgische frites zijn, blijft de Luikse medemens in culinair ongewis over al die pittige gerechten uit het magische gebied van de Azteken en Maya’s.

  • Laten we beginnen te vermelden dat er wél een paar Midden-Amerikaans gerelateerde kroegen zijn. We kennen er wel twee: het levendige Cuba’r (of valt Cuba niet onder Midden-Amerika?) en het hele alternatieve, maar sympatieke Casa Nicaragua.
  • Qua culinaire pret is er ook licht aan het eind van de tunnel. Een restaurant is er nog niet, maar we zijn nu wel al stappen dichterbij, met dank aan het jonge Mex Y Fresh. Dit is een Mexicaans georiënteerd snackpunt,dat gelukkig nog gewoon lekker lokaal en niet al te ‘fast’ is. Eindelijk kunnen we in het centrum van Luik eens een burrito eten, halleluja!
  • Voor taco’s kun je tegenwoordig wel al op meerdere plaatsen terecht, bijvoorbeeld bij fastfoodketen O’Tacos, of anders het lokale Trimi Taco’s of Gecko’s Tako Shop.
  • het is allemaal leuk en aardig, maar wij, de simplistische mensen van Liegetown, wachten nog altijd vol ongeduld op een echt, kitcherig Mexicaans restaurant met vergeelde foto’s van maya-tempels  aan de muur, mariachi-bandjes in het weekend, obers met sombrero’s op hun besnorde hoofd, en gepeperde chili con carne op het menu waar je drie dagen later nog van in brand staat.  Heerlijk!!!! Eventueel vroegtijdig te blussen met een lekkere Tequila Sunrise. We wachten met smacht.