header image
standard-title Luikse recepten

Luikse recepten

Bij de term ‘Luikse recepten’ denk je wellicht al snel aan de Luikse wafel. We zouden er een heel verhaal over kunnen vertellen, maar het ding is al beroemd genoeg. Ze zijn in ieder geval overal verkrijgbaar, van culinair hoogstandje tot industriële spons. Laten we ons hier vooral concentreren op die Luikse recepten die juist niet zo bekend zijn. Smakelijke culinaire happen die toch echt wel een plekje op het erepodium verdienen.

Wie -buiten Luik- weet bijvoorbeeld dat er al eeuwen een zoete tegenhanger is in de vorm van een Luikse pannenkoek? En wie weet dat er zelfs een heuse club bestaat die tot doel heeft de Luikse bal te promoten? Wie is bekend met de stevige typisch Luikse hutspot?

Mocht je niet tot die selectieve club behoren, hebben we goed nieuws; we hebben deze typische recepten voor je verzameld en hier neergeknald.  Verwacht geen verfijnde recepten, bedjes van sla en luxe aperatiefhapjes, maar vooral stevige arbeiderskost zonder onnodige franjes. Verwacht ook geen prachtige foto’s trouwens; we waren te druk bezig met het eten zelf en een stuk minder met het esthetische aspect.