Les 4: diepgaande dialogen

Allemaal leuk en aardig dat Waals voor Beginners. Maar wat als behelpen niet voldoende is? Wat als de situatie vraagt om een hoogstaand analytisch vermogen tot verfijnde communicatie met de plaatselijke inboorling? Wat als eenvoudige antwoorden niet meer toereikend zijn in een universele taalkundige kolk van tegenstrijdige dilemma’s? Les vier kan een veilige, professionele uitweg bieden in omstandigheden die vragen om een ingewikkelde taalkundige uiteenzetting van de omstandigheden.

Gelieve onderstaande zinnen grondig te bestuderen en te herhalen tot het ultieme niveau van perfectie is bereikt. Let vooral weer niet op domme Limburgse accenten of suffe achtergrondmuziek uit de prehistorie.

Ik hou van mijn moeder
Ik hou van je. Bij jou thuis of bij mij?
Jee, jij bent echt een sukkel
Val kapot
Ga in de Maas schijten (vrij vertaald; loop naar de maan)

BONUS – BONUS – BONUS

Fuck off, zeehond

Met deze laatste hoogstaande, grammaticaal zeer ingewikkelde zin, sluiten we de cursus Waals af. Je hebt gedurende meerdere intellectuele lessen kennis kunnen maken met deze mooie taal, die voldoende handvatten biedt om ook ver buiten de Waalse grenzen (wat te denken van Oezbekistan of Zuidwest Uruguay) je mannetje/vrouwtje te staan. Gefeliciteerd!

Terug naar het begin