shopping

Als je op een zaterdagmiddag door Luik slentert lijkt het soms wel of iedereen bulkt van het geld. De hemel is de limiet, om eens een Engels gezegde dom te vertalen.
Natuurlijk is dat niet zo, er lopen genoeg mensen rond die niets te besteden. Helaas lijkt die groep onzichtbaar,  je ziet die niet in het stadscentrum. Tuurlijk is er ook nog de groep die er tussen inhangt, en zich voornameijk concentreert op koopjes en tweedehands spulletjes. Over die koopjes gaan we het nu hebben.

Hier wat tips:

  • Poncho (3, Rue Pont d’Avroy): kleding- en accessoireswinkel. De kleding is niet overdreven goedkoop maar ook echt niet duur,  de wereldse fantasiesieraden -bijzonder origineel- al helemaal niet.
  • Baguatelle: onze eigen sieradenkraam natuurlijk! We maken zelf sieraden, die je hier kunt terugvinden. Fijne is dat over de prijs -net als op de markt- best te onderhandelen valt 🙂
  • Depot Store Déstockage (4, Rue de la Sirene): de gevel en etalage ogen allesbehalve aantrekkelijk en ook de stoffige inrichting is niet echt geweldig. Dit gezegd hebbend is deze winkel toch écht de moeite waard als je weinig te besteden hebt. Voor een prikkie heb je een paar nieuwe schoenen, overhemden of truitjes. Kwestie van de -ruime- winkel afstruinen. Veel keuze, voor ieder wel wat wils.
  • Bibliopolis (26-28, Rue St Paul): dé prijsvechter voor wat betreft goedkope boeken en cd’s.
  • De uitverkoop in het algemeen: deze is in Belgie aan banden gelegd en vindt officieel alleen in januari en juli plaats. Gedurende die maanden dalen de prijzen naarmate de weken vorderen (en de collectie kleiner wordt). Zo wordt er eind juli veel meer korting gegeven dan begin juli.
  • Een grote hoeveelheid goedkope winkels -zowel ketens als ook zelfstandigen- vind je in de straat En Féronstrée, in het historische stadsdeel.