Toegeven, de renovatie van het voormalige MAD-musée in Parc d’Avroy leek wel eeuwen te duren. Het hele gebouw werd, onder toeziend oog van een hip architectenbureau, genadeloos gestript, uitgebreid én van een ultramodern jasje voorzien. Het resultaat? Een prachtig gebouw dat een gloednieuw museum boordevol hedendaagse, originele kunst herbergt. Het heet Trinkhall Museum, naar de voormalige drinkhal die ooit in het park stond.

Het bijzondere gebouw, dat volgens de ontwerpers als een soort lantaarn fungeert in hartje stad, herbergt meer dan 3000 werken van kunstenaars over de hele wereld.  Hier geen ‘gezapige’ kunst, .maar sprankelende ‘outsider art’: atypische kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke handicap. Heel verfrissend vinden we, het prikkelt je zintuigen en laat je de wereld eens door andere ogen zien.

Naast het museum herbergt Trinkhall eveneens een boekhandel, een documentatiecentrum, ateliers én een fijn eetcafé met terras.

Ook interessant…

  • Het grootste deel van de kunstwerken komt uit de collectie van het Creahm. Dit is een Luikse stichting die tot doel heeft om kunst door mensen met een geestelijke handicap te bevorderen en bekend te maken bij een groot publiek.
  • In het café worden met regelmaat concerten, voordrachten en feestjes georganiseerd. Het Lampionnenbal op 20 juli (avond voor de nationale feestdag) is al jaren legendarisch. Dat zal zeker niet anders zijn, nu het gebouw in een nieuw jasje is gestoken!
  • Trinkhall is een knipoog naar een immense oriëntaals gebouw dat hier in de tweede helft van de 19e eeuw werd opgetrokken. Honderd jaar later werd het, als ruïne, weer afgebroken.
  • Entree museum: 5 euro (volwassenen), 3 euro (gepensioneerden en werkzoekenden), gratis voor mensen jonger dan 26 jaar.

Adres

Adres:

Trinkhall, Parc d'avroy, Liège

Telefoon:

Openingstijden

Maandag

gesloten

Dinsdag

gesloten

Woensdag

10.00u - 18.00u

Donderdag

10.00u - 18.00u

Vrijdag

10.00u - 18.00u

Zaterdag

10.00u - 18.00u

Zondag

10.00u - 18.00u

klik hier om de plattegrond te zien