De vijf serres in de botanische tuinen van het gelijknamige park zien er misschien niet meer helemaal nieuw uit. Das logisch, want dat zijn het dan ook niet. Tezamen vormen ze een fraai Victoriaans bouwwerk uit het midden van de 19e eeuw: bijzonder romantisch en heerlijk vervallen. Ooit was zij onderdeel van de universiteit, maar na een lange en hectische geschiedenis staat ze nu onder toezicht van een aantal organisaties. Deze zetten zich in  voor het behoud en renovatie van de kassen. Uiteindelijk blijft de universiteit eigenaar, als we het allemaal goed hebben begrepen. Het is nogal een getouwtrek en geblabla daar in het park. 

De serres zijn opgedeeld in twee koele, twee gematigde en één tropische serre. Ieder kent zijn eigen unieke verzameling in- en uitheemse plantensoorten. Grappig detail is dat veel van het groen rechtstreeks afstamt van de planten die hier in 1841 met liefde werden geplant. 

Voor botanisten zeker een aanrader alsmede voor de toerist die wel eens wat anders wilt dan een mooi gepolijste tuin of museum. Het is een heerlijk plekje groen in de turbulente stadsjungle. 

Adres

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

10.00u - 16.00u

Woensdag

10.00u - 16.00u

Donderdag

10.00u - 16.00u

Vrijdag

10.00u - 16.00u

Zaterdag

10.00u - 16.00u

Zondag

Gesloten

klik hier om de plattegrond te zien