Zin om actief in een strandstoel te liggen? Zin in een potje schaak in de buitenlucht? Of wellicht zin om een terrasje te pikken zonder te consumeren? Zin in een goed of minder goed boek? Dan is het concept van ‘placemaking’ om kwalitatieve, aangename mensvriendelijke ruimtes in steden te creëren, aan jou besteed.

Het concept is in Luik op een viertal plaatsen gelanceerd; zij bestaat uit een aantal vrolijke terrassen verspreid door de binnenstad, geopend van maart tot in het late najaar. Kleurrijke stoelen en tafeltjes, speelgoed voor de kinderen, schaakspellen, en soms zelfs een heuse boekenkast staan geheel gratis ter beschikking voor een ieder die wel eens wat anders wilt dan het standaard terras, geen eigen tuin heeft of gewoon wilt relaxen. Zelfbediening is hier het sleutelwoord; neem je eigen drankjes (geen alcohol), Zimbabwese tapashapjes of  versgekochte broodjes mee!

De locaties;

  • Place Saint Etienne: midden in de binnenstad, achter de Galeries Saint-Lambert. Standaard met strandstoelen. Iedere dag geopend van 11u tot 18u, met uitzondering van zondag.
  • Place Saint Denis: het pleintje achter Place Saint-Etienne, mooi plekje, bij de Saint Denis kerk. Iedere dag geopend van 11u tot 18u, met uitzondering van zondag.
  • Place Xavier Neujean: Midden in het centrum, aan het onlangs opgeknapte plein waar concertzaal Reflektor en bioscopencomplex Sauveniere liggen. Toegankelijk op weekdagen van 09.00u tot 16.30u.
  • Place Saint-Paul: Groot plein direct schuinachter de kathedraal, hele rustige plek. Open op weekdagen van 10.00u tot 18.00u. Niet tijdens de zomervakantie.

Meer informatie over het project en de locaties vind je hier.

Adres