Toen we de deze website net begonnen vol te typen, wilden we Musée de Boverie eigenlijk niet vermelden. Dat had niks te maken met het schitterende museum zelf. We wilden gewoon geen website met daarop alle musea, hotels en ‘todo’ dingen die je al op iedere andere site over Luik vindt. We zijn geen toeristische databank, stelden we een beetje hautain vast.

Tja, bij sommige musea kunnen we dit volhouden, maar in het geval van kunstmuseum La Boverie blijkt dit onmogelijk.  We moeten het toch maar eens uitlichten…Sterker nog: we hebben ons hart verpand aan het gebouw, haar locatie, haar collecties, haar café en zeker ook haar bijzonder toffe omgeving.

Het gebouw zelf is al héél bijzonder. Het is het enige resterende gebouw van de Wereldexpositie die in 1905 in Luik heeft plaatsgevonden. Een gebouw uit de hoogtijdagen van de Belle-Epoque, een tijd waarin het hele park leek te bezwijken onder zowel romantiek alsmede lichtvoetig vertier.

Door de jaren heen heeft het goede maar ook minder goede tijden gekend. Vooral  de laatste paar decennia behoorden tot de minder goede. Het eens zo trotse gebouw bleek vervallen, eenvoudigweg op instorten te staan. Tot onze grote vreugde is het onlangs uiteindelijk helemaal opgeknapt. Het is heropend in 2016 en trekt sindsdien een constante stroom aan kunst- en cultuurliefhebbers middels bijzondere exposities met voornamelijk 20e eeuwse thema’s en kunstenaars Kortom: het Luikse museum voor Moderne Kunst, beiden met een hoofdletter.

 

Adres

Adres:

Parc de la Boverie, Liege

Telefoon:

Openingstijden

Maandag

gesloten

Dinsdag

10.00u - 18.00

Woensdag

10.00u - 18.00

Donderdag

10.00u - 18.00

Vrijdag

10.00u - 18.00

Zaterdag

10.00u - 18.00

Zondag

10.00u - 18.00

Entree: 5,- € (vaste collectie)

klik hier om de plattegrond te zien