Wil je naar een muziekfestival van formaat, zoiets als Pinkpop wellicht? Dan kun je het Micro Festival beter overslaan. Les Ardentes, een groot vierdaags popfestival, amper drie kilometer van het stadscentrum, is dan wellicht een betere optie.

Zin echter in wat kleinschaligers? Een hip festival wat een kindje dood heeft aan commercie en veel oog heeft voor ecologische aspecten en lokale initiatieven? Dat ondanks het alternatieve tintje allesbehalve een geitenwollensokken-sfeer uitstraalt?

Mocht je bevestigend antwoorden op bovenstaande vragen wordt het hoog tijd om het eerste weekend van augustus af te reizen naar Saint-Léonard in Luik. Hier wordt sinds enkele jaren -met veel succes- het intussen al driedaagse Micro Festival georganiseerd. De sfeer is laidback en de leeftijd van het publiek tussen de vijf en de tachtig jaar jong. De muziek varieert van rammelende ouderwetse punk tot exotische harpcomposities. Het sfeervolle terrein bestaat uit meerdere tenten, een groot grasveld en een soort foodcorner alwaar de inwendige mens terecht kan voor lokale kost (gelukkig is frites ook uitermate lokaal). Hier geen claustofobische taferelen, maar lekker veel ruimte om onder het genot van een redelijk geprijsd drankje te genieten van hartje (festival)zomer.

Wat weetjes:
  • doordat het microfestival gewoon erg leuk is én maar zo’n drieduizend bezoekers toelaat is het vrijwel eder jaar op voorhand uitverkocht. Voorverkoop vindt onder andere plaats via hun eigen website.
  • Bus 1 en 24 stoppen vlakbij. Mocht je met de auto willen komen, kun je deze vrij makkelijk in de buurt parkeren (er is geen parking bij het terrein zelf).
  • Ticketprijs bedraagt tussen de 11 euro en 26 euro, afhankelijk van de dag of dagen die je los wilt gaan. Kinderen onder de twaalf mogen gratis naar binnen.
  • Geen geld of zin in die heisa? Dan kun je altijd nog naar de gratis ‘afterparty’ op zondagmiddag. Deze bestaat uit een platen/cd-beurs en een middagvullende stoelendanswedstrijd voor volwassenen.

Goed, genoeg geleuterd, alle aanvullende informatie vind je natuurlijk op hun website.
Wellicht tot in augustus op de festivalweide!

Adres

Adres:

Rue Vivegnis 251, Luik

klik hier om de plattegrond te zien