Laden…

Het MADmusée….wordt momenteel verbouwd

Museum en café zijn wegens een uitgebreide renovatie tijdelijk gesloten in het Parc d’Avroy. Je kunt nu terecht in het gebouw aan de Rue Fabry 19 (vlakbij) alwaar een ruimte is omgetoverd tot café/culturele ruimte. Hier houden ze momenteel géén exposities. 

Het MADmusée, midden in het Parc d’Avroy, staat voor ‘museum voor gedifferentieerde kunst’. Dat is een mond vol voor kunst die  ook wel eens onder de noemer ‘outsider art’ of ‘art brut’ wordt geschaard. Het museum is onderdeel van het Creahm. Dit is een vereniging die zich inzet voor de creative belangen van mensen met een verstandelijke handicap.

Buiten een tentoonstellingsruimte, herbergt het eveneens een documentatiecentrum. Ook kun je er met regelmaat exposities bewonderen met werk van kunstenaars met een verstandelijke handicap.

Het café….

De eenvoudige bistro van het museum vormt een gewilde lunchplek die vooral in de zomer druk wordt bezocht. Wat wil je, met terras in het park! Je kunt er ook enkel voor een drankje terecht en soms ’s avonds eveneens voor een concert of thema-avond. Legendarisch is het jaarlijkse Lampionnenbal, op 20 juli. Een toppertje!

 

Adres

Adres:

Rue Fabry 19, Liege

Telefoon:

Openingstijden

Maandag

onbekend

Dinsdag

onbekend

Woensdag

onbekend

Donderdag

onbekend

Vrijdag

onbekend

Zaterdag

onbekend

Zondag

onbekend

klik hier om de plattegrond te zien