Het goede nieuws is dat ie nog bestaan. We hebben het over de onafhankelijke boekhandel met een alleraardigste collectie originele boeken en aanverwanten, die met liefde aan de man worden gebracht. Het beste nieuws is dat we zo’n geweldige toko in ons Luikse midden hebben. De boekhandel heet Livre Aux Trésors. Het is een plek om gewoonweg verliefd rond te neuzen, als je wat Frans kunt lezen, dat wel.

Gelegen aan dePlace Xavier-Neujean verraadt de bescheiden voorgevel weinig van de schat die zich erachter bevindt. Een boekenwereld vol uitstekende , met zorg geselecteerde fictie, een uitgebreide en originele keuze non-fictie. Daarnaast vind je er een etage vol stripboeken-vermaak, iets wat in Belgie tot kunstvorm is verheven.
Wat ook heel leuk aan Livre aux Trésors vinden is dat menig uitgestald boek wordt vergezeld van een persoonlijk commentaar door de mensen van de boekenhandel. Daar houden we wel van..

Tel daar een kleine, collectie ansichtkaarten, dvd’s en cd’s bij op, behulpzaam personeel én een lekker achtergrondmuziekje, et voila, we zijn verkocht! Rest ons te vermelden dat ze er regelmatig thema-dagen organiseren en schrijvers uitnodigen. Kwestie van hun informatieve webblog te raadplegen.

Adres

Adres:

Place Xavier-Neujean 27A, Luik

Openingstijden

Maandag

12.00u - 18.30u

Dinsdag

09.30u - 18.30u

Woensdag

09.30u - 18.30u

Donderdag

09.30u - 18.30u

Vrijdag

09.30u - 18.30u

Zaterdag

10.00u - 18.30u

Zondag

Gesloten

klik hier om de plattegrond te zien