Filmhuis -imperium Grignoux ligt verspreid over drie locaties in Luik:

Sauveniere telt vier zalen, een eigentijdse bistro en een grote binnenplaats waar in de zomer op zaterdagavond gratis filmklassiekers worden vertoond en cocktails geserveerd (deze zijn helaas niet gratis…).  Meerdere malen per maand vinden er concerten in de bistro plaats. Ook zijn er met regelmaat thema-avonden en worden er regelmatig mensen uit de filmindustrie uitgenodigd om hun film te promoten (we wachten nog altijd op Woody Allen).
Churchill, telt drie zalen en  ligt eveneens in de binnenstad, een paar meter van Sauveniere vandaan.
Le Parc -de oudste van de drie bioscopen- in de verre buitenwijk Droixhe.  Zij telt één oude, statige bioscoopzaal en een heel leuk café, waar je ook kunt eten (kleine kaart) en alwaar eveneens concerten worden gehouden.  Aandachtspuntje; beter om in deze buurt ’s avonds niet alleen over straat te gaan zwerven (neem de auto).

Dit alles gezegd hebbende, hier is de link naar het actuele programma-aanbod!

Praktisch
  • De films worden vrijwel allemaal in originele versie vertoond en Nederlands ondertiteld, behalve animatiefilms (’s avonds vaak de originele versie) en een enkele Franstalige film (niet altijd ondertiteld).
  • Let wel… de titel van de film staat in de agenda en op de affiches wél in het Frans en komt dus niet altijd overeen met de Engelse titel, lijkt er soms niet eens op! ‘Home Alone’ heet in het Frans bijvoorbeeld ‘Maman, j’ai raté l’avion’ (‘Mam, ik heb het vliegtuig gemist’.. hilarisch!).
  • Een entreekaartje kost standaard 7,00 €. Alleen voor 3D vertoningen wordt iets meer gevraagd
  • De bistro in Sauveniere kent een soort zelfbedieningssysteem, wel handig om te weten (vooral als je al een half uur tevergeefs op de bediening hebt gewacht) . Je bestelt bij de bar, rekent meteen af en krijgt vervolgens een ‘brayeux’, een apparaatje mee. Zodra dat begint te knipperen en trillen is je eten klaar. Waar, oh waar het vervolgens te vinden? Rechts van de bar!
  • Als je gewend bent tonnen popcorn weg te werken tijdens een film, moeten we je teleurstellen, die wordt niet verkocht (er wordt over het algemeen niet gegeten in de bioscoopzaal zelf).

(foto: website grignoux (met toestemming))

 

Adres

Adres:

12, place Xavier Neujean, Luik

Openingstijden

Maandag

Eerste film rond 12u, laatste rond 22u

Dinsdag

Eerste film rond 12u, laatste rond 22u

Woensdag

Eerste film rond 12u, laatste rond 22u

Donderdag

Eerste film rond 12u, laatste rond 22u

Vrijdag

Eerste film rond 12u, laatste rond 22u

Zaterdag

Eerste film rond 14u, laatste rond 22u

Zondag

Eerste film om 11u, laatste rond 20.30u

Adres en openingstijden betreffen de locatie 'Les Grignoux'.

klik hier om de plattegrond te zien