Het Grand café de la Gare in het Guillemins station van Luik is wauw. Zo, dat is gezegd. Dat we ooit nog eens hardop reclame zouden durven te maken voor de plaatselijke stationsrestauratie hadden we een paar jaar geleden voor onmogelijk gehouden. De kans dat we ooit nog eens iets zouden aanprijzen wat ook door de Michelin-gids wordt aangeprezen, achtten we eveneens heel klein. Verschil in budget. En toch is het dan nu zover. Met oprechte trots, flair en veel bombastisch tromgeroffel presenteren we het restaurant in station Guillemins.

Net zoals het station wat er omheen is gebouwd, is Grand Café een geweldige plaats om simpelweg te zijn. De modern vormgegeven ruimte ademt een wereldse klasse uit. Bijzonder stijlvol zonder ook maar enigszins stijf of truttig te zijn. Het mooie samenspel van rode en witte verlichting, de indrukwekkende muur van wijnkoelingen (niet onbelangrijk), de sfeervolle compartementen die het restaurant in gezellige hoekjes verdelen, de heerlijke banken, de halfopen keuken, het kan erger.

En dan hebben we het nog niet over de snelle, vriendelijke bediening gehad en de vele mogelijkheden. Je kunt er zowel voor een kop koffie als voor een avondvullend diner terecht (zelf borrelen we er meestal). Belangrijkst is natuurlijk de kwaliteit, en ook daar zit het snor. Het Grand Café wordt alom geprezen voor haar keuken, iets wat we uit eigen ervaring alleen maar kunnen beamen. Mooist van dit alles is dat je geen dikke portemonnee hoeft te hebben om er lekker te eten. De gerechten op de kaart zijn absoluut niet duurder dan elders (maar wel vaak smaakvoller) en er is voor ieder wel wat wils.

Zelfs aan gehaaste reizigers is gedacht. Op de menukaart zijn een aantal gerechten vermeld die maar een korte bereidingstijd vragen (met het maximaal aantal minuten vermeld). Zo hoef je zelfs je trein niet te missen, alhoewel….. Laat die trein maar een paar uur later komen (of helemaal niet), de wijn smaakt ook prima in Le Grand Café De La Gare!

Adres

Adres:

Gare de guillemins, Liege

Telefoon:

Openingstijden

Maandag

07.00u - 21.30u

Dinsdag

07.00u - 21.30u

Woensdag

07.00u - 21.30u

Donderdag

07.00u - 21.30u

Vrijdag

07.00u - 21.30u

Zaterdag

09.00u - 21.30u

Zondag

10.00u - 21.30u

keuken open vanaf 11.30u. Kleine kaart non-stop verkrijgbaar. Menu's e.d. rond lunchtijd en in de avonduren.

klik hier om de plattegrond te zien