Traditiegetrouw vindt tijdens het laatste weekend van mei een geliefd buurtfeest plaats in de eeuwenoude straatjes van Pierreuse. Enthousiaste buurtbewoners koken, bakken en brouwen er twee dagen op los, met als gevolg dat je voor een prikkie heerlijke zelfgemaakte gerechten en cocktails kunt proeven. Bijna onnodig erbij te vertellen dat dit een werelds feestje voor de smaakpupillen oplevert, de buurt herbergt nogal wat verschillende culturen…

Overdag zijn er daarnaast tal van activiteiten voor jong en oud; zo is er een rommelmarkt, vindt er een spaghetti-vreetwedstrijd en fietswedstrijd plaats (de heuvel op die kenmerkend is voor Rue Pierreuse) en is er animatie voor de jongsten onder ons. 
Tegen de avond barst het feest in al haar facetten pas echt los: diverse bandjes en deejays spelen op een drietal podia verspreid in de buurt. Een aanrader!

Tips:

  • Overdag is het nog rustig in de straatjes , ’s avonds kun je bijna over de koppen lopen, zo druk kan het er zijn.
  • Het eerste podium bevindt zich bij Casa Nicaragua (aan de ingang van Rue Pierreuse), een tweede podium bevindt zich bergopwaarts en dan linksaf, aan het einde van Rue Volière.
  • Er zijn geen pinautomaten in de buurt zelf, maar wel meerdere in de directe omgeving (Rue des Mineurs, En Feronstrée)
  • By the way….le fête de Pierreuse is niet alleen een feest voor je zintuigen, maar ook zeker voor je portemonnee; de prijzen zijn zéér democratisch.
  • Wanneer? laatste zaterdag en zondag van mei. Zaterdag tot 02u, zondag tot middernacht.  

 

Adres

Adres:

Rue Pierreuse, Luik

klik hier om de plattegrond te zien