Om de lente feestelijk af te sluiten of de zomer juist vrolijk in te luiden kun je terecht op het Fête de la Musique in Luik. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar –zoals de naam al doet vermoeden- heel wat muziek in zit! En nee, we hebben het in dit geval niet over een klein buurtfeestje maar een mondiaal spektakel, dat al zo’n dertig jaar lang in een hele rits steden –wereldwijd- wordt georganiseerd. Het vindt steevast rond de derde week van juni plaats.

Zo ook in ons provinciestadje Luik. Verspreid over zo’n 25 lokaties in de stad treedt gedurende vier dagen een groot arsenaal aan rockbands, jazz-ensembles, dance-corifeeen, singer-songwriters, pop-iconen en andersoortig muzikaal geweld op. Voor ieder is er wel wat wils. Zowel voor een middagje orgelmuziek in de kerk als ook voor ongegeneerd bier drinken in een donkere blueskroeg is volop ruimte tijdens dit vrolijke evenement.

Het mooist van alles is dat er nergens entreegelden worden gevraagd.  En je kunt eigenlijk zo’n 24 per etmaal wel ergens terecht kunt voor een alleraardigst muziekje.
Men probeert tenslotte bovenal een brede doelgroep aan te spreken en een lage drempel te creeren.

Wanneer? 3e weekend van juni. Waar? Op meerdere locaties in de binnenstad.Voor wie? Iedereen die enigszins iets met muziek heeft. Hoeveel kosten de tickets? Noppes, gratis toegankelijk!

Meer info? Vind je hier

Adres