Mag de zondagse markt langs de Maas officieel vaandeldrager zijn van de term ‘Luikse markt’, eigenlijk is deze naam véél meer van toepassing op de vrijdagse vlooienmarkt ofwel de ‘brocante de Saint-Pholien’ zoals het kleurrijke festijn officieel heet.

Wekelijks verkopen een honderdtal exposanten -verspreid over een lange boomrijke boulevard- de veelzijdigste rariteiten: van Afrikaanse maskers tot ouderwetse crossfietsen, van elpees tot verroeste strijkijzers, er zijn maar weinig spullen die je er niet vindt.  De sfeer is er levendig, werelds en -als het niet stortregent- meestal ook heel vrolijk. Het is tenslotte vrijdag, en de brocante een geweldige plek om het lange weekend mee te beginnen!
Wekelijks van 6u tot 13u op Boulevard de la Constitution – Place Jehan-le-Bel.

In de directe omgeving:

  • Er liggen een paar leuke kroegen en eettentjes aan de Boulevard, meer naarmate je Place de l’Yser nadert.
  • Op Place de l’Yser zelf vormt café Randaxhe een waar instituut. Luikse inboorlingen gegarandeerd!
  • En als je er dan toch bent, waarom niet meteen even wat prachtige Art Nouveau huizen bewonderen op het plein?
  • Of wat te denken van een omweggetje via En Roture, een legendarisch steegje vol horeca in hartje Outremeuse?
  • Blijf je liever op de markt zelf, kun je nog altijd een patatje pikken bij friturewagen ‘Chez Nico’, best aardig (afhankelijk van wie achter de potten staat).
  • Nog niet genoeg tweedehands boeken op de markt gezien? Dan raden we je boekhandel ‘A l’enseigne du Commissaire Maigret‘ (Boulevard de la Constitution), aan.
  • Nog niet genoeg tweedehands elpees en cd’s gezien? Wellicht dat Carnaby Records (Place Saint-Pholien 5) uitkomst biedt.

En verder…….Mocht je zelf een keertje op de brocante willen staan, dan ben je voor een paar euro van de partij!

Voordat je op de markt kunt staan, moet je wel een vergunning ophalen, deze is een jaar geldig. Meer informatie vind je hier

 

Adres

Adres:

boulevard de la constitution, Luik

klik hier om de plattegrond te zien