Aan de voet van de kathedraal, verstopt in een hoekje aan het gelijknamige plein, vind je Au Tableau Qui dit des Bêtises. In tegenstelling tot de meeste horeca-toko’s aan het plein, die vaak een beetje tuttig, gezapig zijn, is Au Tableau een hip, origineel eettentje. Het wordt in onze ogen nog te vaak wordt overgeslagen in plaatselijke horeca-gidsen en internetsites. Best jammer, zo zou je de geneugten van de heerlijke, originele kost die ze er serveren, kunnen mislopen. Aan de andere kant heeft het ook wel wat, zo’n goed bewaard geheim in ons persoonlijke lijstje horeca-favorieten.

Waarom is het er zo geweldig? Laten we beginnen met….het eten! Voor hele redelijke prijzen kun je er genieten van dagelijkse kost die net iets, nee veel beter is dan bij menige concurrent. Van Luikse ballen tot exotische pasta’s en van inventieve vegetarische gerechten tot garnalenkroketten, alles smaakt hier naar meer. Wat dat ‘meer’ dan is? Een verfijnde touch, een creatieve kwinkslag, een fijne dosis lef en passie voor het combineren van smaken, ingrediënten. Het resultaat? Heerlijke gerechten met een persoonlijke noot. Het fijne is ook dat de kaart heel vaak vernieuwd wordt, ‘standaard’ bestaat hier niet.

Dat voor wat betreft het eten…

Dan is er natuurlijk nog de drank, en dan vooral de wijnen, ook niks mis mee. Heerlijke, volle huiswijn voor een klantvriendelijk prijsje. Of wat te denken van de ongedwongen, jonge ambiance? De gezellige inrichting? De vrij vlotte bediening (niet zo vanzelfsprekend in Luik)? Of de al eerder genoemde schappelijke prijzen? En nee, we zijn niet bevriend met de eigenaar (kennen hem/haar niet). En ja, we bezoeken genoeg andere eettentjes om zeker van onze zaak te zijn… Au Tableau qui dit des Bêtises is zeker een bezoekje waard!

Zijn er dan geen ‘keiharde minpunten’ vraag je je wellicht af? Het enige wat we zo even kunnen opsommen zijn wellicht de porties. Voor ons precies goed (ons tot een hoofdgerecht beperkend), maar voor mensen die zojuist de 15km van Luik hebben uitgerend, misschien wat aan de geringe kant. Beperk je in dat geval niet tot enkel een hoofdgerecht, neem iets voor of na, laat je gaan en alles komt goed…

Adres

Adres:

Rue Charles Magnette 23, Liège

Telefoon:

Openingstijden

Maandag

12:00u - 15:00u & vanaf 18:00u (café hele dag door geopend, vanaf 11:00u)

Dinsdag

gesloten

Woensdag

gesloten

Donderdag

12:00u - 15:00u & vanaf 18:00u (café hele dag door geopend, vanaf 11:00u)

Vrijdag

12:00u - 15:00u & vanaf 18:00u (café hele dag door geopend, vanaf 11:00u)

Zaterdag

12:00u - 15:00u & vanaf 18:00u (café hele dag door geopend, vanaf 11:00u)

Zondag

10:00u - 21:00u (keuken non-stop geopend)

klik hier om de plattegrond te zien