Het zijn gouden tijden voor de bierliefhebber. De (micro) brouwerijen rijzen als paddenstoelen uit de grond en bieden een alleraardigst gamma aan verfrissende nieuwe biertjes. Zo ook in Luik, altijd al bierstad bij uitstek geweest. En dan natuurlijk niet alleen vanwege die ene biergigant uit Jupille, maar des te meer om al die lekkere plaatselijke gerstensapjes, die alhier met liefde worden gebrouwen en verschonken.

Hieronder een drietal fijne lokale brouwerijen, alwaar je van harte welkom bent voor een bezoekje én een biertje natuurlijk.

  • La Brasserie Belge: Officieel gelegen in Coronmeuse, Herstal, scharen we La Brasserie Belge toch stiekem onder de Luikse brouwerijen. Met Luikse stadsbus 1 én La Navette Fluviale (de pendelboot) ben je namelijk in no time bij deze sympathieke brouwerij. Hier worden onder meer Dark Cole (Milk Stout), Gold (Pale Ale) en Red (fruitig) gebrouwen. Drie prima biertjes die je bijvoorbeeld bij Beerlovers, Café Legia op Place du Marché en bij de brasserie van Cinema Sauveniere kunt gaan proeven. Nog beter is natuurlijk bij de bron zelf: Je kunt de brouwerij in groepsverband bezoeken! Rondleidingen in het Nederlands, Engels of Frans. Prijs per persoon: 5 euro (inclusief biertje ♥). Tel: +32 (0) 498 91 31 62, email: mco@labrasseriebelge.com
  • Brasserie C: Bij Brasserie C in het historische hart van de stad wordt het (in heel Wallonie) beroemde Curtiusbier gebrouwen, overal in Luik verkrijgbaar. Minder bekend maar daardoor zeker niet minder lekker zijn varianten Smash (Pale Ale) en Torpah (Stout). Buiten een brouwerij bezit Brasserie C ook een sfeervol café met prachtig terras én tuin (toegankelijk via de eerste verdieping).  De brouwerij, gelegen in een oud Begijnhof, is zelf ook te bezoeken. Dit kan in groepsverband (vanaf 5 personen), maar vaak ook individueel, door bij een andere groep aan te sluiten. Prijs per persoon: 7 euro (inclusief biertje ♥). Meer informatie vind je hier.
  • Brasse & Vous: Legia is de naam van een Luiks stroompje én een heerlijk, blond ongefilterd biertje. Het wordt gebrouwen bij brouwerij Brasse & Vous (iets buiten het centrum) alwaar ze ook andere varianten brouwen, zoals Legia Cassis/Menthe en Legia Ambrée . Ook vormt zij de bakermat voor ‘Esperluette’ en Quatre saisons. De biertjes zijn in het centrum van de stad makkelijk te vinden, en anders natuurlijk gewoon bij de bron zelf, de brouwerij. Je kunt er een hapje eten, een glaasje bier drinken én het gebouw bezoeken. Brouwerijbezoek in groepsverband, op afspraak, meerdere talen. 10 euro per persoon (inclusief twee biertjes ♥). Tel: +32 (0) 4 384 84 78.

Adres