header image
standard-title Herfst in de Stad

Herfst in de Stad

Glimmende kinderkopjes lichten op in eeuwenoude verregende straten. Goudkleurig gebladerte voorziet de Luikse ‘Foire’ van een majestueus tintje. De terrasjes zijn vrijwel verlaten, maar aan de bar is het prima vertoeven. Musea, podia en bioscopen draaien op volle toeren. Op en rond de groene beboste hellingen rond de Citadel is het rustig, maar daardoor niet minder mooi. De ideale plek voor een frisse wandeling. Het is herfst!

Hét ideale seizoen om een fijne expositie te bezoeken, een concertje te pikken of naar het theater te gaan. En ja, de grote zomerevenementen zijn helaas even verleden tijd, maar dat wilt niet zeggen dat de stad verandert in een grauwe, dooie bedoeling.

Een greep uit de stormachtige mogelijkheden:

  • Om te beginnen is het natuurlijk een goed idee om ergens stevige kost te eten. De Luikse keuken lijkt namelijk wel te zijn uitgevonden voor gure herfstdagen. Geen lichte slaatjes of magere soepjes maar calorierijke gerechten met calorierijke sauzen sieren menig menu. Enkele aanraders vind je hier.
  • Na het eten kun je natuurlijk opteren voor een stevig avondje uit. De herfst is ideaal voor een gezellige kroegentocht of een avondje clubben/concert pikken/whatever you want.
  • Meer behoefte aan een wat sportiever tijdverdrijf? Het wandelpad langs de Maas en de beboste heuvels rondom het centrum zijn heerlijke plekken om de herfst op te snuiven, wandelend, fietsend of joggend natuurlijk.
  • Ook kun je natuurlijk voor een dagje Luikse kermis gaan. Neem in dat geval wel maar een flinke zak geld mee, want goedkoop is ie niet. Leuk wel, al was het maar om mensen te kijken en enge hoge adrenaline-verslindende attracties te bezoeken, eh bekijken.
  • En wat te denken van een evenementje? Alhoewel het aantal per vierkante meter gestaag afloopt in de herfst, is er toch nog wel het een en ander te zien en doen. Zo kun je begin oktober naar het sprookjesachtige La Nocturne in de historische buurt. Of wat te denken van de Hoppy Days, een heus indoor bierfestival? Of bijvoorbeeld een vintage Halloweenparty?
  • Daarnaast kunnen de kids hun hart ophalen bij Sinterklaas, die eind november in Luik aan komt.
  • En terwijl de herfst nog op volle toeren draait, strijkt eind november ook al weer het beruchte Village Noel neer in de Luikse binnenstad. Het grootste en oudste kerstdorp van Belgie dat vooral bekend staat om haar grote drank- en eetaanbod.

En dat allemaal….. in de herfst!