Het feit alleen al dat je je in het geweldige Luik bevindt is natuurlijk  gelukzalig; de prachtige binnenstad, de superaardige mensen, het heerlijke eten en de nog heerlijkere drankjes. Het kan niet op, zeggen we zonder greintje bescheidenheid! Mocht je ondanks dit alles toch nog wel wat extra gram geluk kunnen gebruiken, hebben we goed, maar geen onbekend nieuws: het is voor een paar cent te koop!

We hebben weliswaar geen geluksvijver of fontein om je kleingeld in te smijten, maar weten wel een ander plekje om je goedverdiende geld kwijt te kunnen; de standbeelden op Le Pont Des Arches! Het zou geluk brengen wanneer je je muntje vanaf de brug op een van de beelden werpt. Helaas is de kans ook best groot dat je ernaast gooit en je salaris uiteindelijk in de Maas ligt alvorens het geluk je toelacht. Om dit risico te verkleinen hebben we de verschillende beelden onlangs al voor je uitgetest en zijn tot de conclusie gekomen dat er eentje is, die wel makkelijk ‘te doen is’.  Als je van de binnenstad richting Outremeuse loopt, moet je het tweede beeld aan je rechterzijde hebben. Het hoofddeksel van dit beeld lijkt er gewoon voor te zijn gemaakt om geld van bijgelovige voorbijgangers te vangen!

Een andere geluksbrenger betreft het eten van zuurkool op nieuwjaarsdag. Fijn ook dat restaurants hier handig op inspringen door deze lekkernij in grote getale aan te bieden op de eerste dag van het jaar. Probeer er niet al te gemakkelijk van af te komen: alleen maar zuurkool eten is volstrekt zinloos; je moet alvorens aan te vallen eerst een munstuk onder je bord leggen, wil je de rest van het jaar al dansend en springend van geluk door de Luikse straatjes huppelen!