Les Concertini du Jardin de La Caféière

In volksbuurt Outremeuse, op het eiland in de Maas, ligt een heel gezellig koffiehuisje, La Caféière genaamd. Het is even zoeken geblazen; de wat rommelige voorgevel verraadt tenslotte weinig van het walhalla in het pand zelf. Eenmaal binnen waan je je al snel in een tijdloos koffieparadijs, de geur van versgemalen koffie is er hemels. 1001 verschillende koffie- en theesoorten, kopjes, blikken en koekjes nemen vrijwel alle beschikbare ruimte van de winkel in beslag. Ondanks dat is er toch nog wat ruimte om ter plekke koffie te drinken. Tijdens zonnige dagen kan dat zelfs in het schaduwrijke tuintje achter het pand.  Een geweldige plek die de meeste Luikenaren niet eens kennen. En dat is nog niet alles….

In de zomer worden er zelfs mini-concerten gehouden! ‘Les Concertini du Jardin de la Caféière’ heten ze, deze live-concerten die meestal dertig tot vijfenveertig minuten duren.

De laatste ‘Concertini’ van dit jaar vindt op donderdag 26 september plaats. Deze duurt wat langer (60-70 minuten) en wordt verzorgd door het due Turdus Alcatus. De ene helft zingt en speelt fluit, terwijl de andere helft naast zang ook verantwoordelijk is voor de harpmuziek van het veelzijdige duo. Het concert staat in het teken van schoonheid, en de muziek is gebaseerd op thema’s uit de 20e en 21e eeuw. Wazig? Helemaal niet, uiteindelijk is het gewoon lekkere muziek in een leuke omgeving! En dat helemaal gratis…Gaat dat zien!

Start:

26 september 2019 19:00

Einde:

26 september 2019 20:30

Vergoedingen & Tickets

Gratis

Dit evenement heeft geen entreekosten

Evenementenlocatie