header image
standard-title eten en drinken

eten en drinken

Het aanbod restaurants, (eet)café’s en bistro’s is niet van de poes in het centrum van de stad. De meeste internationale keukens zijn goed vertegenwoordigd. Er is voor ieder budget wel iets smakelijks te vinden. (Uitzondering vormen de Mexicaanse en Indonesische keuken, die vind je niet in het centrum.)

supercheap drinken

Ook de diversiteit qua café’s is enorm, we hebben wat algemene tips én onze favorieten hier gebundeld.

Tuurlijk is het een onmogelijke zaak om alle eetgelegenheden zelf te bezoeken (we hebben de lotto nog altijd niet gewonnen). Desondanks denken we toch wel wat tips te kunnen geven. We beginnen met wat algemene info, en laten je daarna de keuze uit de diverse keukens die we nader hebben uitgelicht.

  • Aan Place du Marché vind je een grote concentratie eetcafé’s die smakelijke hamburgers, tapas, maaltijdsalades en pasta’s serveren.
  • Verder vind je veel eetgelegenheden op en rond;  Le Carré, Place de la Cathedrale,
    Place des Carmes, Rue de la Goffe
  • Een speciale vermelding verdient Rue Roture, een oud, sfeervol steegje op Outremeuse, wat vrijwel alleen maar uit horecagelegenheden bestaat (en ook voor ieder wat wils).
  • Fastfoodrestaurants vind je rond de Place de la République: MacDonalds, Quick, Burger King en Pizza Hut.
  • In Luik bestaan een paar eettentjes die….. 24 uur per etmaal geopend zijn! En nee, dan hebben we het niet over de snackbar, maar over restaurants (met grote kaart) alwaar je om 03u nog terecht kunt voor een steak of een uiensoepje. De bekendste bevindt zich in Rue Pont d’Avroy, midden in het centrum: Le Brasilia

Dit gezegd hebbend, hebben we een aantal horeca-gelegenheden voor je op een rijtje gezet: klik op de foto voor meer informatie.

Leuk, overal die Luikse wafelbakkers in de stad, maarre... Wil je echt eens wat anders? Ga dan voor de Luikse pannenkoek 'bouquette' genoemd. Buiten de gebruikelijke bestanddelen bevatten ze boekweitmeel, krenten én peket (Luikse jenever). Hier twee adresjes waar je ze kunt krijgen:

André Charcuteries: meerdere adressen  (bv Rue Gérardrie 37 en Rue St Paul 32)

Maison Massin: Rue Puits-en-Sock 6 én Rue Saint-Gilles 121

 

 

HORECA SURVIVAL TIPS

 

Je kent het wel... Zittend op een onbekend terras in een onbekend land vraag je je opeens af of het gebruikelijk is fooi te geven. Enne, zouden ze hier ook zoiets als brood met kruidenboter hebben? Waarom is de bediening trouwens zo langzaam? Vragen, vragen vragen. In de rubriek Horeca Survival Tips hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet.

 

 

HELP!!!

Hulp nodig bij het organiseren van je uitstapje naar Luik? Op zoek naar originele ideeën voor een verloren middagje? Zin in wel eens wat anders dan de zoveelste citytrip? Klik dan zeker verder...