Er was eens een straatje dat gekenmerkt werd door vervallen etalages vol vergane glorie. De winkelpanden stonden vrijwel allemaal leeg. De straat leek vrijwel altijd en voor altijd verlaten. Je vroeg jewel eens af hoe de drietal zaakjes die nog wél open waren konden overleven.

En toch lukte dat. Sterker nog, na lange tijd ging er plotsklaps er een vierde winkeltje open, al snel gevolgd door vijfde en een zesde, en een hotel en…. Opeens begon het vergeten En Neuvice weer helemaal tot leven te komen.En nu? Nu begint het zelfs een ‘place to be’ te worden. Voor in trek bij mensen die op zoek zijn naar hoogstaande hapjes en ingredienten. Vaak niet goedkoop, maar wel smakelijk en ambachtelijk.

Hier een kleine greep uit de lijst:rue neuvices

  • Les Petits Producteurs: een markthal met voornamelijk biologische en lokale (seizoensgebonden) producten. vrijwel alles is onverpakt, ongespoten en onbewerkt. Hier kun je producten per stuk/gram/centiliter kopen, dus geen verspilling!
  • Fragrances: al jarenlang het Walhalla voor de ware thee-liefhebber.winkel vol bokalen, potten en doosjes met exotische thee. Natuurlijk kun je ook terplekke proeven. Mocht je meer zin hebben in een aromatische kop koffie, ben je ook van harte welkom.
  • Boucherie Colson: het ruikt er lekker en de etalage oogt bijzonder sympathiek. Daarnaast hebben ze voortreffelijk vlees bij deze Luikse slager. Niet verwonderlijk dat er vaak rijen staan!
  • La Quintessence: traiteur, het adres voor heerlijke Libanese hapjes als houmous, falafel en chich taouk.
  • Jangala; prachtige plantenwinkel gespecialiseerd in vreemde exoten, cactussen en droogboeketten. Eveneens een leuk gamma aan plantenpotten, plantenterraria en decoratie. Je kunt er ook workshops volgen.
  • Renzo Salvador: Geen eten maar muziek! Toegeven, de kans is groot dat je géén luitspeler bent, maar toch…Het is zeker even de moeite waard om het atelier van Renzo Salvador te bewonderen. Hij is fabrikant en hersteller van luiten en andersoortige (oude) snaarinstrumenten. Zijn etalage is ronduit prachtig, wat een meesterschap!
  • Uguzon: een waar paradijs voor de echte kaasliefhebber. Degenen die prat gaan op kwalitatieve kazen van rauwe melk kunnen hier hun hart ophalen. Naast kaas ook heerlijk brood en een fijn assortiment wijn.
  • Carré Noir: geen zelfrespecterende straat zonder chocolatier natuurlijk. De chocolade in de etalage schreeuwt gewoon om opgegeten te worden.
  • Restore: kleurrijke lampen, geometrische muurdecoratie en houten oorbellen, allemaal van gerecycled materiaal. Slowdesign van een Luikse duizendpoot.
  • Le Petit Grand Bazar: dé winkel voor grappige gadgets, vaak met vette knipoog naar alles wat met religie te maken heeft.