Wel eens toe aan wat anders dan de zoveelste hetero-kroeg? We hebben goed nieuws, Luik heeft een vrij uitgebreide gay-scene met een aardige diversiteit aan kroegen en clubs; van gay-friendly (zou niet iedere tent dat moeten zijn?) tot besloten gay-clubs waar je enkel met je leren of latex outfit binnenkomt.

Er is niet écht een straat of buurt te noemen waar de gay-scene specifiek floreert, alle kroegen liggen min of meer verspreid door de stad.

Al zoekend naar een enigszins volledige lijst met uitgaansgelegenheden stuiten we al snel op een probleempje; er is geen enkele lijst up-to-date….! Hier wat tips…

  • Om je een lange stadswandeling te besparen hier alvast twee gay-bars die nog vaak genoemd worden, maar waarvan we weten dat ze niet meer bestaan: Mama Roma en  Openbar.
  • Petit Paris –een hippe, laagdrempelige bar aan Place du Marché- is daarentegen wél springlevend, zonder meer de bekendste gay-bar in Luik, en zeker een bezoekje waard.
  • Ook erg bekend en laagdrempelig (m/v) is Living Room, een feestelijke nightclub in hartje Carré:
  • Zin in leer, latex, darkrooms en ander vertier? Dan verwijzen we je door naar Spartacus (12, Rue St.Jean en Ilse) of Chaps  (Rue Bonne Femme 68) .  Beiden enkel voor mannen.
  • Ook enkel voor mannen is Le Moustache Club, een privé-bar aan de Rue de la Casquette 31.

Meer info…..

Op de site van Alliage –de stichting welke zich inzet voor de belangen van lesbiennes, gays, bisexuals en transgenders- vind je veel actuele informatie over de Luikse en Belgische gay-scene in het algemeen. Alliage biedt daarnaast een luisterend oor aan iedereen die daar behoefte aan heeft en organiseert, last but zeker not least, met regelmaat zelf evenementen en thema-avonden. Adres: Rue Hors-Chateau 7.

Helaas is hun website volledig in het Frans, mocht je specifieke informatie nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op, misschien kunnen we je verder helpen!