Cité Miroir

cite miroir 3Jarenlang heeft menig Luikenaar zich afgevraagd wat er zou gaan gebeuren met dat vervallen gebouw aan Place Xavier Neujean. Dat vervallen gebouw vol vergane zwemglorie uit tijden dat golfslagbaden, kilometerslange zwemglijbanen en waterpretparken nog uitgevonden moesten worden. Dat protserige gebouw waarin menigeen heeft leren zwemmen maar wat lange tijd gereduceerd was tot het zoveelste decorstuk uit lang vervlogen, betere tijden.

Uiteindelijk is alles goed gekomen, niet alleen voor het voormalige zwembad, maar voor heel Place Xavier Neujean, dat de laatste jaren van onooglijk parkeerterrein is omgetoverd tot aantrekkelijk stadsplein, omgeven door cultuur pur sang. Je vindt er poppodium Reflector, filmhuis-imperium Sauveniere, boekhandel Livre aux Trésors (tip!) en nu sinds enige tijd dus ook het werkelijk schitterende Cité Miroir.

cite miroir 4Het multifunctionele gebouw en het multiculturele karakter zorgen voor een absolute meerwaarde in de Luikse binnenstad. Naast een heel gala aan verfrissend originele exposities, biedt Cité Miroir ook een groot aanbod aan theatervoorstellingen, films, muziekconcerten en conferenties. Tevens kun je er ook gewoon terecht voor een hapje of drankje. Enkel al de ultramoderne, maar toch erg speelse inrichting, is de moeite waard. Overal vind je nog elementen terug van haar rijke verleden; de belangrijkste expositieruimte bevindt zich in het voormalige zwembad en zelfs de zwembadtrapjes zijn er nog. Een absolute aanrader!

cite miroir 2Adres: Cité Miroir Luik, Place Xavier Neujean 22. Website.
Open :  maandag tot vrijdag van 09u tot 18u. Zaterdag en zondag van 10u tot 18u.
Daarnaast meerdere avonden per week geopend, afhankelijk van het programma.

Entree afhankelijk van voorstelling of expo.