Casa Nicaragua

Casa Nicaragua is een stichting in Luik die middels een aantal projecten in Nicaragua de leefomstandigheden  aldaar op een duurzame wijze tracht te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan werktuigen voor de landbouw, studiebeurzen en waterputten. De opbrengsten die ze genereert door het organiseren van concerten, avonden en etentjes, komen ten goede aan die projecten. En gelukkig is er altijd veel te doen in Casa Nicaragua!

In het weekend worden er regelmatig concerten of minifestivals georganiseerd. Daarbij is er meestal veel aandacht voor wereldse en soms wat onbekendere muziekstijlen. Voorafgaand aan een evenement kun je er vaak ook terecht voor een (vegetarisch) hapje. De prijzen zijn schappelijk, de sfeer sociaal, de ruimte kleurrijk, de drempel laag en de omgeving mooi, aan de voet van het eeuwenoude Rue Pierreuse! In de zomer kun je er -tijdens concerten- ook heerlijk in de tuin hangen.

De openingsdagen/tijden wisselen nog wel eens, al naar gelang hun programma. Handigst is om even naar hun website te surfen vooraf.
Adres; Rue Pierreuse 24.