Brasserie C

Brasserie C

Brasserie C is een waar succeverhaal. Er waren eens twee jonge studenten die zich verdiepten in het geheim van een lekker biertje brouwen. Ze studeerden, experimenteerden en proefden er waarschijnlijk ook aardig op los. Uiteindelijk produceerden ze een heerlijk brouwsel wat de mooie naam ‘Curtius’ kreeg, genoemd naar een legendarische Luikse industrieel uit de 16e eeuw. De rest is geschiedenis. Nu, enkele jaren later is het Curtiusbier overal in Belgie en ver daar buiten verkrijgbaar en geliefd.

De mooiste plek om dit befaamde gerstensap te proberen is echter in Brasserie C, bij de de bron, de brouwerij zelf. Dit juweeltje is gevestigd in een oud begijnhof en ligt verstopt midden in het Quartier Historique. Wanneer je via het poortje het eeuwenoude terras betreedt, heb je het gevoel je in de 17e eeuw te wanen. Alles ademt hier historie uit. Het interieur van het gebouw zelf is sober maar sfeervol, warm, en uitermate geschikt voor een gezellige wintermiddag doorzakken met bier, kaas en worst. In de zomer raden we hetzelfde concept aan, maar nu buiten op het eerdergenoemde terras. Nog beter is je naar de tuin, toegankelijk vanaf de eerste verdieping, te begeven. Een idylische plek met oude stenen muren, pergola’s en een heuse vijver. Magisch!

Sindskort kun je er trouwens ook uitgebreid brunchen of dineren in hun restaurantgedeelte. Dat hebben we zelf nog niet geprobeerd maar als het eten net zo lekker is als hun bier, gaat het helemaal goedkomen.

Praktisch

  • Buiten bier drinken, kun je er ook bier kopen in het aangrenzende winkel, kun je zien hoe bier gemaakt wordt (er worden rondleidingen gegeven) en kun je Brasserie C zelf ook afhuren voor een feest of een seminair. 
  • Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12u. tot 0.00u, Zondag van 10.30u tot 20u.
  • Adres: Impasse des Ursulines (als je voor de Luikse trappen staat, het paadje aan je linkerzijde). Website.