Beerlovers

Beerlovers

Beerlovers is overdag een gezellige plek om -onder het genot van een smakelijk biertje en wat fingerfood- de krant te lezen, en ‘s avonds de ideale kroeg om met de medemens te gaan pinten. Het is een hip geval met een licht interieur, moderne, maar warme inrichting en bovenal humorvolle bediening. Het is ontstaan als privé-initiatief wat ondersteund wordt door een grotere club (waar ook de Gemeente toe behoort). Deze heeft als doel Luik als ‘Beerloverscity’ op te kaart te zettten, iets waarvoor geen extreem buitensporige inspanningen nodig zijn, lijkt ons!!

Maar goed,  alles draait dus om wijn, eh we bedoelen natuurlijk bier bij het
sympathieke Beerlovers. Van een ordinaire Leffe Blond tot een exotisch klinkende Mongozo Coconut, op de (voornamelijk Belgische) bierkaart van wel veertig pagina’s vind je vast wel wat naar je goesting! Ze hebben er zo’n twaalf op de tap, die regelmatig wisselen al naar gelang seizoen, reclame of nieuwigheid.

Buiten de enorme voorraad bier zou Beerlovers voor al die verschillende gerstensapjes ook een apart depot voor alle bijbehorende glazen moeten hebben, maar daar hebben ze -om logische redenen- voor gepast. Al het bier wordt in een zogenaamd uniek ‘Galopin’ glas geschonken, een prettig bolletje van 18cl. Handig is dat je naar hartelust biertjes kunt uitwisselen met de medemens; in het midden van de kroeg staat een wasbak waar je je Galopin zelf kunt omspoelen.

Mocht je er niet genoeg van krijgen kun je in de bijbehorende winkel nog wel een paar kartonnetjes voor thuis scoren.

Openingstijden café: dinsdag vanaf 15u, woensdag t/m zondag vanaf 12u, (tot in de late uurtjes). Maandag gesloten.
Openingstijden winkel: dinsdag van 12u tot 19u, woensdag t/m zaterdag van 11u tot 19u. Zondag en maandag gesloten.

Adres: Rue de la Violette 9. Website