header image
standard-title Afrikaanse keuken

Afrikaanse keuken

Het Afrikaanse continent is best aardig vertegenwoordigd in de Luikse binnenstad. Zo kun je uit je dak gaan in een van de vele exotische kroegen of genieten van een heerlijk hapje Afrikaans in een van de kleurrijke restaurantjes in de binnenstad. Toegeven, van die laatste categorie hebben we er niet zo heel veel. Het probleem is dat de eettentjes snel komen, maar helaas ook weer snel gaan. Gelukkig zijn er een paar prima uitzonderingen op deze regel, gaat dat zien (en vooral proeven).

RESTAURANTS 
 • Le Mechoui chez Rabah
  Al jaren een waar instituut, hét adres voor een heerlijke Marokkaanse couscous. De smaakvolle bouillon, geurige couscous en het perfect gegrilde vlees zijn wereldberoemd in heel Luik. Het is er vaak heel (gezellig) druk, dus reserveren is geen overbodige luxe.
 • Baobab
  We zijn er zelf nog niet geweest, maar hebben er wel heel veel goeds over gehoord. Enkele kreten: een ruime keuze aan typische Afrikaanse gerechten, een goede prijs/kwaliteitverhouding en een geweldig mooi kader (het restaurant ligt in een historisch pand vlakbij Place du Marché).
 • Métisses
  Geweldig fijn restaurant in hartje Rue Roture, hét restaurantstraatje van Outremeuse. Geniet van de vrolijke zomertuin, de smaakvolle, kruidige gerechten én de pittige cocktails die naar meer, veel meer smaken (wat wil je ook met cocktailnamen als ‘Viagra Africain’).
 • Chez Yaya
  Chez Yaya is eveneens een prima keuze voor een verfijnd Noord-Afrikaanse smaakuitstapje. Specialiteiten van het huis bestaan uit tajines en couscous, maar natuurlijk kun je er ook terecht voor een stevige steak of mixed grill.
 • Melting Pot
  Een goed bewaard geheim in Luik. Melting Pot laat weinig los over haar keuken, menu-opties, prijzen, interieur… De keuken schijnt verfijnd Afrikaans te zijn, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het gebrek aan info heeft ons helaas nog niet warm kunnen maken voor een bezoekje. Wellicht kan iemand ons meer vertellen?
KROEGEN

Een goede bodem gelegd en nu wel zin in een (eventueel Afrikaans) biertje? No problema, aan kroegen met Afrikaanse vibes hebben we geen gebrek in het Luikse centrum. Net zoals bij de Afrikaanse restaurants is het soms moeilijk vat te krijgen op al die exotische kroegen. Ze komen en gaan… Toch kun je wel spreken van een soort ‘Little Africa’ om en nabij de Quai de La Goffe/Rue de la Cité/Rue du pont (waar je trouwens ook wat Afrkaanse winkels, reisbureaus en kappers vindt). Hier een willekeurige greep:

 • Café du Tram – Rue de la Cité 5 (leuk terras aan de Luikse markt)
 • Matonge Wallon – Quai de la Goffe
 • Brasserie de la Batte – Quai de la Ribuée 6 (naast Matonge Wallon

Verder ligt op Outremeuse het legendarische ‘La Perle Noire’, een van de eerste Afrikaanse kroegen in Luik (Rue St Eloi 28).

Events Pro  |  Info: Er zijn geen gebeurtenissen gecreëerd, gelieve er toe te voegen.