Zuid-Amerikaanse keuken

In tegenstelling tot Midden-Amerika is Zuid-Amerika wél vertegenwoordigd in het Luikse stadscentrum. Je hebt warempel zelfs keuze. Zin in een stijlvol diner in een trendy setting? Of toch liever wat snel Zuid-Amerikaans streetfood? Of toch maar dat kitcherige jungle-decor, voorzien van Inca-beelden en Peruviaanse panfluitmuziek (live!).  Hier een paar opties:

  • El Mosquito:  Klein maar fijn Zuid-Amerikaans restaurant in Rue St-Remy. Typische Latijns-Amerikaanse gerechten, verse ingredienten, lekkere cocktails en een warmbloedig interieur!
  • Sava:  hip restaurant waar liefhebbers van Zuid-Amerikaanse steak, smaakvolle latino-tapas  en voortreffelijke Argentijnse huiswijn hun hart kunnen ophalen. Liever  een salade of toch maar een pizza? Ook dat is mogelijk, maar dan wel met Zuid-Amerikaans sentiment!
  • Atahualpa: Een trekpleister voor iedereen die zich in een avondje in de Zuid-Amerikaanse wildernis wilt wanen. Het lijkt een beetje op Latino Disneyland (jungle en inca-afbeeldingen inclusief) en dat is natuurlijk wel zo grappig. Het eten is er prima te versmaden en de rekening prima te verteren.
  • Encontro Brasileiro: we kunnen er heel kort over zijn; we kennen het restaurant alleen van naam, van voorbijlopen. Het ligt niet op een heel strategische plaats, het maakt geen reclame en we kennen eigenlijk niemand die er is geweest, toch bestaat het al heel lang. Dat zegt natuurlijk ABSOLUUT niks over de toko, maar meer over ons zelf.  Gaan jullie of gaan wij als eerst?