The Kitchen

Wanneer je bij The Kitchen binnenwandelt en plaatsneemt aan een tafeltje op de begane grond, waan je je al snel in de hippe etalage van een keukenverkoper. Vreemd is dat allesbehalve: links van de ingang verkopen ze keukens, rechts wordt er uitermate smaakvol gegeten. De gang naar het sfeervolle basement (met haard!) leidt eveneens langs een decor vol keukenmeubilair en keukenattributen, een stijlvol en origineel concept.

Nog meer lof dan het interieur verdient het eten zelf natuurlijk; typische streekgerechten worden hier omgetoverd tot een ware explosie voor de smaakpupillen. De gerechten zijn kraakvers, allemaal huisgemaakt (tot de mayonaise toe) én met liefde op smaak gebracht. Alles lijkt hier te zijn betoverd door de juiste special touch, een moeilijk te beschrijven fenomeen, dat naar meer smaakt.

Ook over de drank en dan met name de goed geselectioneerde Chardonnay kunnen we -zoals al velen voor ons- alleen maar lovend zijn. Laten we eerlijk zijn, we gieten heel wat saaie Chardonnay weg in ons prille bestaan, deze smaakt daarentegen echt als een engeltje wat op je tong pist. Aangezien The Kitchen ook een bar heeft, zou je het diner kunnen overslaan en je meteen op deze godendrank storten, maar dat zou een culinaire gemiste kans zijn.

Kortom, gaat dat proeven! Laat je vooral niet misleiden door het wat hippe, exclusief ogende karakter van The Kitchen, de prijzen zijn er zonder meer schappelijk. Je betaalt er misschien net twee euro meer voor een soortgelijk typisch gerecht op Place du Marché, maar dan heb je ook écht wel kraakverse kwaliteit in een bijzonder leuke,klantvriendelijke setting.

The Kitchen, Boulevard de la Sauvenière 137. Website

Open:

  • maandag t/m zaterdag: 12u – 14.30u
  • woensdag- en donderdagavond: 18u – 21.30u
  • vrijdag- en zaterdagavond: 18u – 22u

PS) The Kitchen heeft ook een wat deftiger (‘sjieker’ zegt de Limburgse onder ons) broertje, Moment, Rue Bonne Fortune 17. Het is wat prijziger (alhoewel ze concurrerende 4-gangen menu’s hebben), maar als de prijs/kwaliteit net zo is als bij The Kitchen, hebben we er vertrouwen in! Wordt vervolgd.