onze favoriete eettentjes

Ieder zijn ding natuurlijk. De één dineert het liefst iedere avond in een Michelin–doe-maar-wat-sterrenrestaurant, de ander -en dat zijn veel mensen- mogen blij zijn aan het eind van de maand genoeg over te hebben om de electriciteitsrekening te betalen, dus nou ja, uiteten heeft dan écht geen prioriteit.

Voor die eerste groep is er denk ik genoeg te vinden; de goede restaurants in Luik zijn makkelijk te vinden via allerlei restaurant sites, en mocht je het echt even niet vinden, sttt… de sterrenrestaurants in Luik heten Héliport Brasserie en Le Jardin Des Bégards (allebei één ster).

Het goede nieuws is dat er voor mensen met een modaal inkomen, een gering inkomen of vrijwel geen inkomen toch ook wel wat mogelijkheden zijn om een hapje in het centrum te eten. Het is niet altijd makkelijk -zeker niet voor de mensen die heel weinig te besteden hebben- maar…. toch is er wel het een en ander te vinden.

Onze eigen favoriete eettentjes hebben we hieronder opgesomd, voornamelijk gebaseerd op orginaliteit (gewoonweg net iets anders, origineler, kunstzinniger) en prijs/kwaliteitverhouding, van een vrij beperkt budget uitgaand. Voor de mensen met een heel, heel klein budget hebben we een aparte low-budget pagina aangemaakt, hier wordt nog aan gewerkt.