parken

Als je langs de Maas door Luik rijdt, op weg naar een of andere tropische vakantiebestemming zou je allerminst verwachten dat er zich achter de muur van betonnen gebouwen een alleraardigst stadcentrum ligt met diverse parken en groenplaatsen. Over het algemeen worden ze prima onderhouden en vormen daardoor een prima uitvalsbasis voor middagje chillen onder de Luikse zomerzon.

Het zou een beetje te ver gaan om hier ieder plukje gras te gaan beschrijven, we hebben ons beperkt tot enkele parken in en nabij de binnenstad (scroll over foto’s):

Niet verder beschreven, maar eveneens een bezoekje waard zijn het park bij de Citadel, alsook Le Bois des Carmélites (bij Esplanade St. Léonard). Buiten het centrum zelf bevindt zich La Chartreuse, een prachtig stukje bos/park, met ruines van een fort, later tot kazerne omgebouwd.

TIP: Naast parken biedt de gemeente van maart tot in het late najaar een aantal picknickplekken aan op pleinen in de binnenstad, alwaar vrolijke stoelen en tafels uitdagend op je wachten. Hier vind je meer info.